Acasă / Stiri / A sunat clopoţelul şi la Săvineşti

A sunat clopoţelul şi la Săvineşti

 „Învaţă tot ce poţi, în orice moment disponibil, de la oricine şi întotdeuna va veni o vreme când te vei simţi recompensat pentru ceea ce ai învăţat.” – Sarah Caldwel

Luni, 11 septembrie 2017, porţile şcolilor din România s-au deschis pentru cei peste 2,3 milioane de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Anul şcolar 2017 – 2018 a început cu emoţii, atât pentru învăţăcei, cât şi pentru cadrele didactice de la Şcolile din Săvineşti.

Deschiderea anului şcolar a adus din nou pe băncile sălilor de clasă din Săvineşti sute de elevi. Vremea caldă de afară i-a trimis pe copii mai degrabă cu gândul la vacanţă, decât la manuale sau la teme.

Cu mic cu mare, copiii de la Grădiniţa Dumbrava Vale, alături de părinţi, au păşit cu sfială şi curiozitate în sălile de clasă, au aşteptat cu nerăbdare să li se spună ce lucruri interesante vor afla şi învăţa în noul an şcolar.

Anul acesta funcționăm cu un efectiv de 26 de copii, la grupa mare. Am început anul şcolar cu multe emoţii, dar sunt convinsă că vom putea colabora cu ei. Copiilor le urez să crească frumos, la început de an școlar și nu numai, să devină oameni”, a subliniat doamna educatoare Mihaela Smochină.

Părintele Petru Munteanu a oficiat slujba de binecuvântare pentru acest început de an școlar în fiecare sală a grădiniţei, apoi a mers şi la Şcoala nr. 1, unde s-a întâlnit cu bobocii de la clasa a V-a, cărora le-a urat mult succes în noua etapă din viaţa de şcolari.

Există o diferență între instrucție și educație, instrucția constă în dezvoltarea abilităților intelectuale în diverse domenii de învățământ, educația constând în împletirea cunoștințelor cu un comportament și sentiment religios care se reflectă în nota de la purtare. Ne dorim la acest început de an școlar câți mai mulți elevi eminenți atât în instrucție cât mai ales în educație”,  a spus părintele  Petru Munteanu.

Ne aflăm astăzi în faţa unui nou început de an şcolar, eveniment plin de emoţii pentru toţi cei care păşesc treptele şcolii: elevi, cadre didactice şi părinţi. Debutul fiecărui an şcolar reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveste munca şi competiţia, cunoaşterea şi disciplina, speranţa şi încrederea, în ansamblu – educaţia. Sperăm cât de curând să înceapă derularea unui proiect de modernizare a şcolii, un proiect cu finanţare europeană, aşteptăm să înceapă măsurătorile şi demararea proiectului propriu zis, pentru ca şcoala să arate şi mai bine. Transmit  elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus, iar părinților și cadrelor didactice multă răbdare, decizii înțelepte și să ne bucurăm împreună la sfârșitul anului școlar văzând satisfacția care va licări în ochii copiilor noştri ”, a menţionat prof. Ana Vasiliu, director al Şcolii Gimnaziale „I. Gervescu” – Săvineşti.

În urma discuţiilor avute cu directorul înstituţiei de învăţământ, părintele Munteanu, directorul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială, a menţionat că se va face o donaţie către şcoala din localitate, constând în mobilier şcolar, necesar pentru dotarea unei săli de curs.

 

Corina Băhneanu

 

 

 

Arata-le prietenilor tai:
Share on Facebook445Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Reddit0Digg thisEmail this to someonePrint this page

Despre Bahneanu Corina

De asemenea, verificați

Despre grijile vieții: ”Trăiţi în bucurie, trăiţi în pace, trăiţi în armonie, trăiţi în rugăciune, trăiţi în Hristos”

„Omul cu adevărat liber este omul duhovnicesc. În Evanghelia acestei Duminici, Mântuitorul Iisus Hristos nu …