A sunat clopoţelul şi la Săvineşti

 Noul an școlar la Săvinești

Învaţă tot ce poţi, în orice moment disponibil, de la oricine şi întotdeuna va veni o vreme când te vei simţi recompensat pentru ceea ce ai învăţat.” – Sarah Caldwel

Luni, 11 septembrie 2017, porţile şcolilor din România s-au deschis pentru cei peste 2,3 milioane de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Anul şcolar 2017 – 2018 a început cu emoţii, atât pentru învăţăcei, cât şi pentru cadrele didactice de la Şcolile din Săvinești.

an școlar

Deschiderea anului școlar a adus din nou pe băncile sălilor de clasă din Săvinești sute de elevi. Vremea caldă de afară i-a trimis pe copii mai degrabă cu gândul la vacanţă, decât la manuale sau la teme.

Noul an școlar la Grădinița Dumbrava Vale, Săvinești

Cu mic cu mare, copiii de la Grădiniţa Dumbrava Vale, alături de părinţi, au păşit cu sfială şi curiozitate în sălile de clasă. Ei au aşteptat cu nerăbdare să li se spună ce lucruri interesante vor afla şi învăţa în noul an școlar.

Anul acesta funcționăm cu un efectiv de 26 de copii, la grupa mare. Am început anul școlar cu multe emoţii, dar sunt convinsă că vom putea colabora cu ei. Copiilor le urez să crească frumos, la început de an școlar și nu numai, să devină oameni”, a subliniat doamna educatoare Mihaela Smochină.

an școlar

Noul ani școlar la Școala nr.1, Săvinești

Părintele Petru Munteanu a oficiat slujba de binecuvântare pentru acest început de an școlar în fiecare sală a grădiniţei. Apoi a mers şi la Școala nr. 1, unde s-a întâlnit cu bobocii de la clasa a V-a, cărora le-a urat mult succes în noua etapă din viaţa de școlari.

Există o diferență între instrucție și educație, instrucția constă în dezvoltarea abilităților intelectuale în diverse domenii de învățământ. Educația constă în împletirea cunoștințelor cu un comportament și sentiment religios care se reflectă în nota de la purtare. Ne dorim la acest început de an școlar câți mai mulți elevi eminenți atât în instrucție cât mai ales în educație”,  a spus părintele  Petru Munteanu.

an școlar

Proiecte de modernizare și urări pentru noul an de învățământ

Ne aflăm astăzi în faţa unui nou început de an şcolar. Este un eveniment plin de emoţii pentru toţi cei care păşesc treptele şcolii: elevi, cadre didactice şi părinţi. Debutul fiecărui an şcolar reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveste munca şi competiţia, cunoaşterea şi disciplina, speranţa şi încrederea, în ansamblu – educaţia. Sperăm cât de curând să înceapă derularea unui proiect de modernizare a școlii, un proiect cu finanţare europeană. Aşteptăm să înceapă măsurătorile şi demararea proiectului propriu zis, pentru ca școala să arate şi mai bine.

Transmit  elevilor multă putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus. Părinților și cadrelor didactice le doresc multă răbdare și decizii înțelepte. Să ne bucurăm împreună la sfârșitul anului școlar văzând satisfacția care va licări în ochii copiilor noştri ”, a menţionat prof. Ana Vasiliu, director al Şcolii Gimnaziale „I. Gervescu” – Săvinești.

În urma discuţiilor avute cu directorul înstituţiei de învăţământ, părintele Munteanu, directorul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială, a menţionat că se va face o donaţie către şcoala din localitate, constând în mobilier şcolar, necesar pentru dotarea unei săli de curs.

Corina Băhneanu

Citiți și Oaspete de la Muntele Athos, la Săvinești.

About Bahneanu Corina

Check Also

Sf. Maslu de obște în ziua Sfinților 40 de Mucenici

Biserica Ortodoxa prăznuiește în fiecare an, la data de 9 martie, Sfinții 40 de Mucenici. …