Home-en


00Parohia ”Sf. Voievozi” din Săvineşti este printre primele parohii îbfiinţate dupî Revoluţia din 1989. Preotul de atunci, Filip Gheorghe împreună cu credincioşii a efectuat demersurile înfiinţării parohiei  cu un număr de 470 familii.

Din 1989 şi până în prezent parohia ”Sf. Voievozi” a desfăşurat activităţi catehetice, social – educative şi filantropice.

În anul 2005 parohia a obţinut Centrul Social Polivalent intitulat sugestiv ”Popasul Iubirii Milostive” , centru ce deserveşte (în parteneriat cu Primăria Săvineşti şi Şcoala din Săvineşti) un număr de 84 de copii proveniţi din familii defavorizate, cu o hrană zilnică la prânz.

În anul 2013 se înfiinţează, cu binecuvântarea Î.P.S. Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Biroul de Asistenţă  Socială al parohiei, având trei angajaţi. Parohia a obţinut deasemenea acreditare pe servicii sociale.

Anul acesta biroul de asistenţă socială al parohiei noastre primeşte ca sediu de activităţi sociale fosta şcoală veche a comunei Săvineşti.

Lucrările de amenajare a birourilor şi a spaţiilor ce vor deservi copii (respectiv înfiinţarea unei grădiniţe) şi vârstnicii (respectiv înfiinţarea unui centru pentru persoane vârstnice) sunt în curs. Vezi galerie foto

Pentru realizarea acestor obiective parohia a iniţiat o campanie intitulată Să dăm viaţă şcolii vechi”, campanie în cadrul căreia se desfăşoară acţiunea de strângere de fonduri intitulată „Ai bilet?”.

Proiectele sociale sunt diverse în cadrul biroului. Dintre acestea amintim:

 – Curs de croitorie

– Curs de frizerie

– Curs de patiserie – cofetărie

– Curs de confecţionat lumânări decorative

– Campania „Fii Moş Crăciun pentru un copil”

– Campania „Şi copii sărmani vor să meargă la şcoală

– Confecţionare de handmade-uri – brăţăriarticole croşetate (îngeraşi, steluţe, clopoţei)confecţionare de lumânări decorative

– Campania „Ucenicii lui Moş Nicolae”

2,483 total views, 2 views today