Curățenia și igiena înseamnă sănătate

Importanța igienei și a sănătății – „O casă curată pentru fiecare” – „Dăruiește cu respect”

Foarte mulți dintre noi au auzit de existența unor campanii care ne îndeamnă să luptăm împotriva microorganismelor care ne pun în pericol sănătatea. Liberul arbitru ne îndeamnă să respectăm normele de igienă personală și colectivă și să reușim să ne conturăm schița unui trai decent.

importanța igienei

Miercuri, 20 mai 2015, voluntarii Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, prin inițiativele părintelui Petru Munteanu, în parteneriat cu Primăria din Săvinești și cu Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești au demarat acțiunea intitulată „Dăruiește cu respect”. În acest cadru s-au oferit materiale necesare igienizării și renovării locuințelor – var lavabil pentru amenajarea fiecărei camere a beneficiarilor.

Importanța igienei și a sănătății

Această activitate face parte din cadrul campaniei umanitare intitulată „O casă curată pentru fiecare”. Ea are ca scop susținerea familiilor cu o situație materială precară din comuna Săvinești.

importanța igienei

Devenită deja tradiție, această campanie contribuie la creșterea gradului de informare și conștientizare a comunității cu privire la importanța igienei și a sănătății. Acțiunile sunt necesare mai ales la dezvoltarea abilităților de menținere a igienei proprii și a celorlalți.

Citiți și „Doar în iubirea lui Hristos trăim armonia și binecuvântarea vieții noastre”.

Menținere a igienei proprii și a celorlalți

„Ne aflăm astăzi în mijlocul acestor familii nevoiașe, pe care încercăm să le implicăm în activitățile gospodărești. În a doua parte a acestei acțiuni am mai distribuit var lavabil pentru igienizarea camerelor. Menționăm că vom continua această activitate și mâine, când vom distribui și câteva uși. Prin intermediul activităților pe care le întreprindem încercăm să le îmbunătățim condițiile de trai. Este important să le asigurăm un mediu cât mai prielnic beneficiarilor noștri.

În aceeași măsură intenționăm să contribuim și la informarea comunității asupra necesității respectării normelor de igienă. Aplicate constant, acestea reduc substanțial riscul de îmbolnăvire și pe cel de transmitere a microbilor. Acestea fiind spuse, încercăm să ne implicăm activ în responsabilizarea comunității și să le trasăm coordonatele unui trai decent”, ne-a mărturisit Agafia Roșu, asistent social în cadrul Parohiei  „Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Citiți și Sf. Constantin și mama sa Elena: „Cu acest semn vei învinge”.

importanța igienei

Produse pentru igienă

Prezent la această activitate, domnul Urdă Neculai, viceprimarul comunei Săvinești a declarat…

˝Primăria din Săvinești sprijină inițiativa Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești de a veni în sprijinul acestor familii nevoiașe. Un trai decent este primul lucru la care ne gândim cu toții. De aceea, încercăm să oferim o mână de ajutor  pentru igienizarea acestor locuințe. Pe această cale îi mulțumim părintelui Petru Munteanu pentru devotamentul, implicarea și sprijinul oferit comunității săvineștene. Ne înclinăm în fața tuturor acțiunilor întreprinse de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvienști și sperăm la o colaborare fructuoasă și pe viitor.˝

Vă reamintim că activitatea umanitară intitulată „O casă curată pentru fiecare” are loc începând cu anul 2012. În cadrul acesteia, familiile cu o situaţie materială precară ce locuiesc în două blocuri dezafectate din Săvineşti au primit produse de igienă.

Alexandra G.

1,713 total views, 4 views today