Jurnal de călătorie: ,,Românii din afara granițelor țării’’

Areta Mosu

Ajuns la a xv-a ediţie Simpozionul Internaţional ,,ROMÂNII DIN AFARA GRANIŢELOR ŢĂRII’’ este adresat fraţilor noştri din afara graniţelor ţării. Evenimentul vrea să transmită că noi, românii, suntem alături de ei si totodată, să le aducem aminte că nu i-am uitat chiar dacă sunt departe de noi.

La acest simpozion, ca delegat din partea parohiei Sfinții Voievozi Săvinești  participă dl. Ionuț Măriuța, director al Centrului de Servicii Sociale ” Samariteanul Milostiv”, de la care am aflat câteva informații despre evenimentele ce s-au desfășurat în prima zi a simpozionului.

Simpozionul internaţional ,,ROMÂNII DIN AFARA GRANIŢELOR ŢĂRII’’ are loc în cadrul  Asociaţiunii Transilvănene pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român ASTRA, Despărţământul ,,Mihail Kogălniceanu ‘’ Iaşi, deschiderea având loc azi 15 octombrie 2013 în Aula Academiei Române, Filiala  Iaşi. Gazda acestui eveniment a fost prof. Areta Moşu, vicepreşedintele Asociaţiunii Astra, avându-l printre invitaţi pe academicianul Alexandru Zub a cărui zi de naştere a fost ieri, pe acesta cale îi urăm și noi un călduros ”La mulți ani”!

Vezi tot articolul

Share

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top