Mitropolitul a sfinţit Centrul „Popasul Iubirii Milostive“ Săvineşti

IMG_2834

• „Monitorul de Neamţ a primit „Distincţia de Vrednicie“ din partea Mitropolitului Daniel

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a sfinţit, duminică, Centrul Social „Popasul Iubirii Milostive“ din comuna Săvineşti. Alături de părintele paroh de la biserica cu hramul Arhanghelii Mihail şi Gavriil, Petru Munteanu, cel care s-a ocupat, în cea mai mare parte, de înfiinţarea acestui centru, Mitropolitul a susţinut slujba de sfinţire a acestui lăcaş de ajutor pentru copiii nevoiaşi. La eveniment au participat oficialităţi judeţene şi locale, dar şi sute de cetăţeni ai comunei şi din împrejurimi. Cu această ocazie, IPS Daniel a amintit şi pe cei care, prin diferite metode, au ajutat la finalizarea acestui proiect. Printre aceştia se numără şi cotidianul „Monitorul de Neamţ“, care, pe numele reprezentantului său, directorul Camelia Varvara Tudose, a primit „Distincţia de vrednicie“ pentru ajutorul acordat de la demararea şi pînă la finalizarea proiectului.

„Noi, Daniel, prin harul lui Dumnezeu Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, urmînd cuvîntul Sfintei Scripturi care spune că în Biserică «sînt felurite slujiri dar acelaşi Domn; şi lucrările sînt felurite dar este acelaşi Dumnezeu care lucrează în toate, în toţi». Ne bucurăm cînd fii şi fiicele Bisericii noastre dreptmăritoare înmulţesc talanţii primiţi în dar de la Preamilostivul Dumnezeu, apărînd credinţa ortodoxă şi lucrînd pentru binele Bisericii. Conferim, cu părintească dragoste, această DISTINCŢIE DE VREDNICIE pentru credincioşi doamnei Camelia Varvara Tudose, ca semn al preţuirii şi binecuvîntării Noastre, pentru rîvna şi dărnicia faţă de Biserică“, se arată în diploma semnată de Mitropolitul Daniel.

„Parohia noastră serbează, astăzi (n.r. duminică, 20 noiembrie) 15 ani de cînd IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a venit în mijlocul nostru, biserica noastră fiind prima sfiinţită de la înscăunarea sa ca Mitropolit. Iată că în 2005 se întoarce la noi şi a sfinţit şi binecuvîntat Centrul Social. Acesta a fost realizat de noi, împreună cu Consiliul Local Săvineşti pentru a veni în sprijinul copiiilor cu o situaţie materială precară. Zilnic, circa 60 de copii iau gratuit masa aici“, a declarat preotul Petru Munteanu.
Reamintim că, acum cîteva luni, inţiativa parohului Munteanu s-a concretizat în Centrul de Zi „Popasul Iubirii Milostive“, aşezămînt care funcţionează într-o clădire construită cu finanţare RICOP – în cadrul unei proiect de reconversie profesională şi asistenţă socială – cîştigat de către Primăria Săvineşti. Aici ar fi trebuit să înceapă să funcţioneze un centru polivalent. Cum autorităţile locale nu au mai avut bani să continuie proiectul, clădirile au intrat în conservare, dar ideea centrului a fost pusă în practică în martie 2005.

Sursa: http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20051122&pagina=1&articol=1495

3,747 total views, 2 views today