Publicatii

Comunicat de presă – Instituția Prefectului – Județul Neamț

Piatra Neamț, 28 noiembrie 2016 Prefectul județului Niculina Dobrilă, alături de subprefectul, Iulian Jugan au primit, la sediul instituției, vizita unei delegații compusă din 7 veterani de război din Republica Moldova, însoțiți de preotul paroh, Petru Munteanu, din Săvinești și de primarul comunei Săvinești, Daniel Horciu.

Sursa: http://zch.ro/veterani-din-republica-moldova-vizita-la-prefectura-neamt/


Veterani din Republica Moldova, vizită la Prefectura Neamţ
111

Un grup format din 7 veterani de război din Republica Moldova, însoţiţi de preotul paroh Petru Munteanu (Săvineşti) şi de primarul acestei comune, Daniel Horciu, au vizitat, luni, 28 noiembrie, Prefectura Neamţ, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.Ei au fost primiţi de prefectul judeţului, Niculina Dobrilă şi de subprefectul Iulian Jugan.

Sursa: http://zch.ro/veterani-din-republica-moldova-vizita-la-prefectura-neamt/


7 veterani de război din Republica Moldova, în vizită la Prefectura Neamț
111

Prefectul judeţului Niculina Dobrilă, alături de subprefectul, Iulian Jugan au primit, la sediul instituţiei, vizita unei delegaţii compusă din 7 veterani de război din Republica Moldova, însoţiţi de preotul paroh, Petru Munteanu, din Săvineşti şi de primarul comunei Săvineşti, Daniel Horciu.
Membrii delegaţiei au luptat în războiul de pe Nistru (1991-1992), un capitol tragic din istoria poporului moldovean pornit de la un conflict între mişcarea de eliberare naţională din Republica Moldova şi forţele din regiunea transnistreană a republicii.

Sursa: http://stiri-neamt.ro/7-veterani-de-razboi-din-republica-moldova-vizita-la-prefectura-neamt/


Veterani de război din Republica Moldova, în vizită la Neamț
111

Șapte veterani de război din Republica Moldova au fost primiți astăzi la Palatul Administrativ din Piatra Neamț de prefectul județului Niculina Dobrilă și subprefectul Iulian Jugan, se arată într-un comunicat de presă remis de reprezentanții instituției. Oaspeții au fost însoţiţi de preotul paroh, Petru Munteanu, din Săvineşti şi de primarul comunei Săvineşti, Daniel Horciu.Membrii delegaţiei au luptat în războiul de pe Nistru (1991-1992), un capitol tragic din istoria poporului moldovean pornit de la un conflict între mişcarea de eliberare naţională din Republica Moldova şi forţele din regiunea transnistreană a republicii.

Sursa: http://vestea.net/veterani-de-razboi-din-republica-moldova-vizita-la-neamt/


Vineri, Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ ajunge la final
111

Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ de la Săvineşti, ediţia a XI-a, se va finaliza vineri, manifestarea înscriindu-se în categoria evenimentelor de succes pe care Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ – filiala Săvineşti, Fundaţia „Împreună pentru Solidaritate Socială“ Piatra-Neamţ şi Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti le organizează. În tradiţionala tabără au fost descoperite noi talente, iar altele au fost şlefuite de către artişti plastici, profesori, animatori socio-culturali, toţi cu o experienţă vastă, care, timp de o săptămână, au îndrumat şi coordonat copiii.

Sursa: http://realitateamedia.ro/vineri-tabara-de-creatie-aripi-de-inger-ajunge-la-final/


Pomenirea eroilor la Biserica „Sf. Voievozi” din Săvinești
111
Sergent Ciobanu Iancu! Prezent!…

Așa a început slujba de pomenire a eroilor neamului la Biserica „Sfinții Voievozi” din Săvinești. La fiecare nume rostit de preotul Petru Munteanu s-a strigat „Prezent!”, semn că eroii care și-au dat viața pentru patrie au fost acolo, cu duhul. Ei nu au murit, ci continuă să trăiască în amintirea celor care i-au cunoscut. Elevii școlii „I. Gervescu” din Săvinești au depus coroane din partea autorităților, au cântat cu putere cântece patriotice și au adus, alături de primarul Daniel Horciu și zecile de oameni, un omagiu în cinstea celor morți.

Sursa: http://mesagerulneamt.ro/2015/06/pomenirea-eroilor-la-biserica-sf-voievozi-din-savinesti/


NEAMŢ: Pomenirea Preotului Gheorghe Filip, la Săvinești
ziar

Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor și pomenirea preotului Gheorghe Filip sunt trei evenimente cu însemnătate care au adunat joi, 21 mai, o mulțime de oameni la biserica „Sfinții Voievozi” din Săvinești. Preotul Petru Munteanu a ținut o slujbă de pomenire a eroilor și a preotului, fost deținut politic, ce a slujit această biserică din 1972 până în anul 1997. Elevi îmbrăcați în straie naționale au adus un omagiu eroilor zonei intonând cântece patriotice. Mulțimii de oameni venite să-și pomenească eroii s-au alăturat și primarul comunei Săvinești, Daniel Horciu, cadre didactice și oameni de vază ai comunei.

Sursa:http://www.diacaf.com/m/local/neamt/neamt-pomenirea-preotului-gheorghe-filip-la-savinesti_26096516.html


Ziua samariteanului milostiv, la Săvineşti

samariteanu

Credincioşii din Parohia „Sfinţii Voievozi“ – Săvineşti, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, au sărbătorit pe 16 noiembrie 2014 în mod deosebit Duminica samariteanului milostiv. După oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc o procesiune spre Centrul de servicii sociale „Samariteanul milostiv“, informează “Ziarul Lumina”.

Duminica samariteanului milostiv a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru enoriaşii Parohiei „Sfinţii Voievozi“ – Săvineşti, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ. Sfânta Liturghie din biserica parohială a fost urmată de o procesiune, devenită tradiţie în această duminică specială pentru comunitatea din Săvineşti.

Sursa: http://basilica.ro/ziua-samariteanului-milostiv-la-savinesti-102063.html


„Vino şi Vezi!“: La Săvineşti, despre pastoraţia tinerilor
curs

Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti în parteneriat cu Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti organizează zilele acestea un curs gratuit intitulat „Vino şi Vezi!“, referitor la metodele de lucru cu tinerii în parohii. Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la Centrul social – educativ „Popasul Iubirii Milostive“ din Săvineşti.

Sursa: http://realitateamedia.ro/vino-si-vezi-la-savinesti-despre-pastoratia-tinerilor/


Curs dedicat metodelor de lucru cu tinerii, la Săvineşti
cursul

Centrul social-educativ „Popasul iubirii milostive“ din Săvineşti a găzduit luni, 24 noiembrie 2014, prima zi a cursului gratuit „Metode de lucru cu tinerii în parohii – Vino şi vezi!“. Evenimentul a fost organizat de Parohia „Sfinţii Voievozi“ – Săvineşti din Protopopiatul Roznov, în parteneriat cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ (FSS) – filiala Săvineşti, informează Ziarul Lumina.

Sursa: http://basilica.ro/curs-dedicat-metodelor-de-lucru-cu-tinerii-la-savinesti-102253.html


Atelier de pregătit prescuri în cadrul „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti
descărcare

Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti în parteneriat cu parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti a pus bazele unui nou proiect în cadrul campaniei „Măsoară timpul cu faptele tale!“. Zilele trecute, o mână de oameni inimoşi, dornici să-i ajute pe ceilalţi, coordonaţi de preotul paroh Petru Munteanu au înfiinţat Atelierul de prescuri „Sf. Minodora, Mitrodora şi Nimfodora“. „În cadrul acestui atelier de prescuri dorim să susţinem parohiile vecine, din Protopopiat, care doresc sau au nevoie de prescuri la Sfânta  Liturghie dar şi necesarul parohiei noastre.

Citește tot articolul

Sursa: http://realitateamedia.ro/atelier-de-pregatit-prescuri-in-cadrul-sfintii-voievozi-din-savinesti/


Creaţie pe aripi de înger
Pictori-4-225x300

Între 17 şi 24 august, la invitaţia Asociaţiunii ASTRA, Despărţământul “M.Kogălniceanu” din Iaşi, preşedinte prof. Areta Moşu, în parteneriat cu Parohia “Sfinţilor Voievozi” din Săvineşti, fundaţia “So lidaritate şi Speranţă”, preşedinte preotul paroh Petru Munteanu, am fost oaspeţii Taberei de creaţie “Aripi de înger”, aflată la a IX-a ediţie, directorul taberei Ana Tofan.

Citește tot articolul
Sursa: http://estcurier.md/creatie-pe-aripi-de-inger/

 

 


Dezbatere dedicată educaţiei la Săvineşti

intalnire-savinesti

Centrul social-educativ „Popasul iubirii milostive“, care aparţine de Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti, a găzduit  joi, 30 octombrie 2014, un nou popas sufletesc în cadrul proiectului „Cartea vie“.

Invitatul acestei ediţii au fost Elena Cristudor, notar public din Bacău, care a povestit celor prezenţi experienţa de viaţă pe care a trăit-o de-a lungul anilor. „Oamenii, ca să poată evolua, ca să aibă o ţinută în existenţa lor, ar trebui să aibă câteva principii de viaţă după care să îşi coordoneze activitatea. Într-o societate, fiecare om este format într-un anumit domeniu…

Citește tot articolul

Sursa: http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/dezbatere-dedicata-educatiei-la-savinesti


100 de elevi, voluntari la Centrul “Popasul Iubirii Milostive”
fundatie-copii-400x300

Aproape 100 de elevi au vizitat atelierul de creaţie al Centrului de Sericii Sociale “Samariteanul Milostiv” din Săvineşti şi s-au întâlnit cu copiii beneficiari ai Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti care zilnic servesc o masă caldă la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive”, ce aparţine parohiei “Sfinţii Voievozi” Săvineşti.

Citește tot articolul

Sursa: http://ziarulceahlaul.ro/100-de-elevi-voluntari-la-centrul-popasul-iubirii-milostive/


Proiectul cultural-educativ Şcoala iubirii creştine versus şcoala violenţei la Săvineşti, jud. Neamţ
coperta

Parohia „Sfinţii Voievozi“ – Săvineşti, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, în parteneriat cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ – filiala Săvineşti, continuă şi anul acesta proiectul cultural-educativ „Şcoala iubirii creştine versus şcoala violenţei“ cu şcoala, primăria şi dispensarul din Săvineşti, informează „Ziarul Lumina”.

Prima întâlnire din acest an a avut loc la Centrul social-educativ „Popasul iubirii milostive“ din Săvineşti, în data de 30 ianuarie 2014, şi a avut ca tematică „Conflictul“. S-a identificat şi s-a definit conflictul, s-a discutat despre nevoile care determină conflictele, despre structura conflictului (contradicţia, atitudinea, comportamentul), dar şi despre modalităţi de mediere a conflictului, fiecare dintre cei prezenţi aducându-şi contribuţia din perspectiva profesională.

Citește tot articolul

Sursa: http://basilica.ro/stiri/proiectul-cultural-educativ-icoala-iubirii-crestine-versus-scoala-violenteii-la-savinesti-jud-neamt_14167.html

            ——————————————————————————–        

coperta“Conflictul”, dezbătut la Centrul social “Popasul Iubirii Milostive”

Zilele trecute a avut loc prima întâlnire din acest an în cadrul Proiectului cultural-educativ “Şcoala Iubirii Creştine versus Şcoala Violenţei”, derulat de Parohia Sfinţii Voievozi” Săvineşti, din judeţul Neamţ, în parteneriat cu Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” -filiala Săvineşti, cu şcoala, primăria şi dispensarul din comună. Tematica aleasă, “Conflictul”, stabilită în contextul Zilei Internaţionale Împotriva Violenţei Juvenile, sărbătorită pe 30 ianuarie, a pus pe tapet relaţia, de multe ori tensionată, dintre părinţii – din ce în ce mai stresaţi şi obosiţi – şi proprii copii.

Citește tot articolul

Sursa: http://ziarulceahlaul.ro/conflictul-dezbatut-la-centrul-social-popasul-iubirii-milostive/

            ——————————————————————————–        

_DSC7368 copertaȘcoala Iubirii Creștine, versus Școala Violenței”, la Săvineşti

Parohia ”Sfinții Voievozi” – Săvinești, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamț, în parteneriat cu Fundația „Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești, continuă şi anul acesta proiectul cultural-educativ ”Școala Iubirii Creștine versus Școala Violenței” cu școala, primăria și dispensarul din Săvinești.

Citește tot articolul

Sursa: http://zch.ro/?p=40554

            ——————————————————————————–        

_DSC7170 copertaaaLa Săvineşti a fost sfinţită o troiţă închinată Sfinţilor Trei Ierarhi

În ziua pomenirii Sfinţilor Trei Ierarhi, joi, 30 ianuarie 2014, în parohia ”Sfinţii Voievozi” – Săvinești, Protopopiatul Roznov, a fost sfinţită o troiţă ridicată prin bunăvoința mai multor familii de enoriași.

Acesta a fost închinată Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur. Părintele paroh Petru Munteanu a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi în care a vorbit despre importanţa şi folosul icoanei în viaţa credinciosului. ”Când credinciosul are o icoană, o așează în casa lui spre răsărit. Se închină la sfintele icoane din casa lui și dintr-o evalvie și dintr-o iubire și recunoștință față de Dumnezeu, scoate icoana afară și alcătuiește, prin construcție, o troiță.

Citește tot articolul

Sursa:http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/la-savinesti-fost-sfintita-o-troita-inchinata-sfintilor-trei

            ——————————————————————————–        

_DSC7368 coperta

”Școala Iubirii Creștine, versus Școala Violenței”, la Săvineşti

Parohia ”Sfinții Voievozi” – Săvinești, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamț, în parteneriat cu Fundația „Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești, continuă şi anul acesta proiectul cultural-educativ ”Școala Iubirii Creștine versus Școala Violenței” cu școala, primăria și dispensarul din Săvinești.

Proiectul își propune să inițieze un dialog constructiv cu factorii de răspundere din comunitatea săvineșteană. Prima întâlnire a acestui an a avut loc la Centrul social – educativ ”Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, în data de 30 ianuarie 2014 și a avut ca tematică „Conflictul”.

Citește tot articolul

Sursa:http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/scoala-iubirii-crestine-versus-scoala-violentei-la-savinesti

            ——————————————————————————–        

cartea_vieO nouă întâlnire în cadrul Proiectului „Cartea vie”

Cea de-a cincea întâlnire din cadrul Proiectului „Cartea vie”, proiect ce se desfășoară la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive” Săvinești, a fost, în fapt, o seară memorabilă, atât pentru participanți cât și pentru invitați.

La invitația părintelui paroh Petru Munteanu, dr. CS I Gille Elvira, directorul Centrului de Cercetări Biologice „Stejarul” din Piatra Neamț, a ținut o prelegere despre plantele pe care le folosește orice gospodină la prepararea mâncărurilor, dar care pot ajuta şi la sănătate, ca plante medicinale. Întâlnirea a fost una interactivă, doctorul în științe, Gille Elvira a reușind să găsească un limbaj comun şi să capteze atenția celor prezenți. S-a discutat despre plante precum pătrunjelul, țelina, ceapa, mărarul, busuiocul, cimbru, leușteanul, s.a. Explicațiile și relatările oferite dr. Elvira Gille au fost notate cu seriozitate şi conştiinciozitate de către cei prezenți în sală, mai ales diversele remedii naturiste în tratarea anumitor afecțiuni (răceală, gripă și alte boli). Dintre indicațiile prețioase oferite de invitatul serii, au fost și cele despre glutamatul de sodiu – un adaos pentru produsele de tip fast-food, care creează dependență, indicat fiind ca acestea să nu fie consumate. „Această seară m-a impresionat extraordinar de mult. A fost o întâlnire deosebită față de toate celelalte.

Citește tot articolul

Sursa: http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/o-noua-intalnire-cadrul-proiectului-cartea-vie

            ——————————————————————————–        

bucuria_de_a_primiBucuria de a dărui face lumea mai frumoasă

O parte dintre copiii asistați, care servesc masa la cantina Centrului Social  Educativ „Popasul Iubirii Milostive”, aparținând parohiei Sfinții Voievozi – Săvinești, însoțiți de unul dintre voluntarii Fundației „Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești, au vizitat vineri, 20 decembrie 2013, Camera de Comerț și Industrie Neamț.

Îmbrăcați în port popular, cei 16 micuţi, ce formează Corul ”Îngerașii”, au cântat colinde populare românești și au recitat versuri în cinstea Sărbătorii Nașterii Domnului. Colinde precum „Deschide ușa creștine” (după Nemuritorii), „A sosit ziua cea sfântă” (Marina), „Slobozâ-ne gazdă-n casă” și „Raiule grădină verde” (Raul), „La Viflaem colo jos” și „O ce veste minunată”, au răsunat pe ritmuri de chitară și tamburine în sala de consiliu a Colegiului Camerei de Comerț și Industrie. În fiecare an, de sărbători, angajații instituției obișnuesc să primească un grup de colindători. Anul acesta a fost rândul micilor artiști de la Săvineşti ce au dăruit în primul rând emoție.

Citește tot articolul

Sursa: http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/bucuria-de-darui-face-lumea-mai-frumoasa

            ——————————————————————————–        

dsc5299Proiect social – educativ „România, țara mea”

Școala Gimnazială „I. Gervescu” – Săvineşti în parteneriat cu Școala Gimnazială Numărul 1 Zănești și Fundația „Solidaritate și Speranță” – fililala Săvinești, au derulat joi, 19 decembrie 2013, una din activitățile Proiectului social – educativ „România, țara mea”.

Activitatea desfășurată a pus accentul pe tradițiile și obiceiurile de iarnă la români. Copiii din cele două școli, au susţinut un mic spectacol pentru cei prezenți. Primii au fost musafirii, copiii școlii din Zănești, însoțiți de prof. Lidia Dumitru, care au interpretat colinde și au recitat poezii. Nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos, copiii din Săvinești, coordonați de înv. Elena Țăruș, susţinând un mic recital de colinde. „Activitatea de astăzi are loc în cadrul unui proiect educațional care se desfășoară cu participarea clasei a III-a de la Școala Numărul 1 în structura Școlii «I. Gervescu» Săvinești și a clasei a IV-a de la Școala Zănești. Este o activitate frumoasă, care pune accentul pe tradițiile și obiceiurile de iarnă la români. Mulțumesc și părintelui paroh Petru Munteanu, parohiei „Sfinții Voievozi” – Spvineşti pentru că ne sprijină și pentru că putem să desfășurăm astfel de proiecte“, a declarat Ana Vasiliu, directorul Școlii „I.Gervescu” – Săvinești.

Citește tot articolul

Sursa: http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/proiect-social-educativ-romania-tara-mea

            ——————————————————————————–        

dsc5163Dăruiește o jucărie pentru o copilărie

Copiii de la Centrul social – educativ „Popasul Iubirii Milostive”, aparținând parohiei „Sf. Voievozi” Săvinești, au primit colindători și daruri în ziua de 19 decembrie 2013.

Preşcolarii de la Grădinița cu program prelungit, Numărul 2 din Piatra Neamț le-au adus dulciuri, jucării, dar și rechizite, în cadrul campaniei ce se derulează prin protocolul încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, „Dăruiește o jucărie pentru o copilărie”. Educ. Lăcrămioara Corfă, însoțită de educ. Maria Tătaru, educ. Oana Maria Tănasă și educ. Mihaela Achiriloaiei, și două grupe de copii au bucurat sufletele micuțe ale copiilor centrului prin darurile oferite, dar și prin spectacolul de colinde oferit. O surpriză plăcută a venit din partea Teodorei Tănasă, o fetiță de 6 ani, de la clasa pregătitoare, participantă a concursului Next Star, care a interpretat solo câteva cântece specifice Crăciunului. „Copiii așteptau cu nerăbdare să vină la Săvineşti. Activitatea face parte din parteneriatul încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Fundația „Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești, „Dăruiește o jucărie pentru o copilărie”.

Citește tot articolul

Sursa: http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/daruieste-o-jucarie-pentru-o-copilarie

            ——————————————————————————–        

voluntariatGala Voluntariatului Nemțean 2013

Asociația CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare a organizat miercuri, 18 decembrie 2013, Gala Voluntariatului Nemțean cu scopul de a-i promova pe cei care își dedică o parte din timpul lor pentru a-i ajuta pe ceilalți

Evenimentul și-a propus să adune la un loc cât mai mulți voluntari și coordonatori de voluntari nominalizați de către organizațiile care au beneficiat de sprijinul lor pe parcursul acestui an și care au dorit să-și exprime în acest fel recunoștința față de munca lor. Gala a inclus trei categorii importante: Voluntarul Anului, Proiectul de Voluntariat al Anului și Coordonatorul de voluntari al anului. Fundația „Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești a participat la Gala Voluntariatului Nemțean 2013, nominalizând doi voluntari care au adus o valoare inestimabilă atât organizației, cât și numeroșilor beneficiari care au fost ajutați de aceștia: doamna Augusta Jumanca, la categoria „Voluntarul anului pentru domeniul social” și doamna Oboroceanu Elena la categoria „Voluntarul anului pentru domeniul educație”.

Citește tot articolul

Sursa:http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/gala-voluntariatului-nemtean-2013

            ——————————————————————————–        

parintele-Munteanu1-451x300Întâlnire dedicată combaterii violenţei la Centrul “Samaritenul Milostiv”

Relaţia dintre părinte şi copil a fost subiectul principal al celei de-a patra întâlniri susţinute săptămâna trecută, în cadrul proiectului “Cartea vie”, la Centrul de Servicii Sociale “Samaritenul Milostiv” – Săvineşti.

Subiectul a fost dezbătut de invitaţii părintelui paroh Petru Munteanu, respectiv  profesoara  Ana Vasiliu, directorul Şcolii Generale Săvineşti, profesor Valeriu Socol, director adjunct al Şcolii Generale Săvineşti, învăţătoarea Maria Popârda, profesorii  Mădălina Ivanov, Oana Podaru, Alexandra Imbru, Elena Ţăruş, Maria Savin, Adina Dumitraşcu, Constantin Relu Dumitrache, Elena Bendrea şi Rodica Blaga.

Citește tot articolul

Sursa: http://ziarulceahlaul.ro/intalnire-dedicata-combaterii-violentei-la-centrul-samaritenul-milostiv/

            ——————————————————————————–        

actiune-parintele-Munteanu-470x228

Vârstnicii Centrului Pietricica, vizitati de voluntarii Centrului Social Săvineşti

Voluntarii Centrului Social Săvineşti, coordonat de părintele Petru Munteanu, i-au vizitat, în urmă cu două zile, pe vârstnicii Centrului Social Pietricica, pe care i-au cooptat într-o acţiune caritabilă. Asistaţii centrului au învăţat să facă brăţări, voluntarii conferindu-le astfel o stare de bine, descreţindu-le frunţile şi oferindu-le ocazia să se simtă utili.

Începând de astăzi, voluntarii Fundaţiei Solidaritatea şi Speranţa Filiala Săvineşti vor fi prezenţi la Galleria Piatra Neamţ cu produse pe care le-au realizat manual, iar fondurile colectate vor susţine campania “Crăciunul pentru fiecare !”. Este vorba despre o campanie care îşi propune să aducă daruri pentru copiii asistaţi de la Centrul social-educativ “Popasul Iubirii Milostive” din Săvineşti. Standul va fi deschis pe întreaga perioadă a Târgului Handmade, ediţie specială de sarbatori cu tematica Ziua României & cadouri şi produse cu specific de Crăciun, cu desfăşurare până la data de 2 decembrie.

Citește tot articolul

Sursa: http://ziarulceahlaul.ro/varstnicii-centrului-pietricica-vizitati-de-voluntarii-centrului-social-savinesti/

——————————————————————————–

sarabatoare_scoala_nemteana„Sărbătoarea Şcolii Nemţene”

În sala Avantgarde a Hotelului Central Plazza din Piatra Neamţ avut loc miercuri, 18 decembrie 2013, „Sărbătoarea Școlii Nemțene”, eveniment în cadrul căruia Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț a premiat elevii olimpici, profesorii lor și colaboratorii implicați în proiecte educaționale.

Festivitatea a fost deschisă de prof. Viorel Stan, şeful ISJ Neamţ, care a ținut să precizeze că această gală „premiază valoarea profesorului de la catedră, ca formator de caractere și pentru care poartă un deosebit respect”. Elevilor cu rezultate remarcabile și profesorilor îndrumători li s-a oferit ca recompensă pentru eforturile lor câte o tabletă, iar la categoria „Mecena” au fost distinși partenerii – instituții, societăți comerciale, organizații neguvernamentale – care au susținut proiectele educaționale ale Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, prin părintele Petru Munteanu, în calitate de director al fundației, a primit diploma și trofeul „Sărbătorii Școlii Nemțene 2013” pentru Tabăra de Creație „Aripi de Înger”, anul acesta ajunsă la a șaptea ediție și pentru alte proiecte în derulare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, ca de exemplu, „Dăruiește o jucărie pentru o copilărie”, proiect care sprijină  copii din medii sociale defavorizate. Învățătorii și educatorii au fost și ei premiați anul acesta la categoria „Domnul Trandafir”- titlu inspirat după celebrul personaj al lui Mihai Sadoveanu, ei fiind cei care pun temelia succeselor ulterioare ale elevilor.

Citește tot articolul

Sursa:http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-iasilor/sarbatoarea-scolii-nemtene

            ——————————————————————————–        

IJS

Prinos de recunoştinţă – Sărbătoarea Şcolii Nemţene

Miercuri după-amiază, în organizarea impecabilă a echipei Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, la Hotel Central Plaza, salon Avantgarde s-a desfăşurat cea dintâi ediţie a Sărbătorii Şcolii Nemţene – manifestare care continuă în mod fericit tradiţia Galei Olimpicilor.

Au fost prezenţi peste o sută de invitaţi: olimpici naţionali, profesorii lor îndrumători, educatoare şi învăţători care prin întreaga activitate au contribuit la creşterea prestigiului învăţă-mântului de la noi din judeţ, reprezentanţi ai autorităţilor pu-blice judeţene şi locale, reprezentanţii unor instituţii deconcentrate, reprezentanţi ai firmelor care au stat de-a lungul acestui an, material vorbind, alături de Şcoala Nemţeană.

Manifestarea a fost deschisă printr-un moment artistic de sezon, protagonişti fiind elevii de la mai multe unităţi de învăţământ. S-a cântat, s-a colindat, s-au făcut urări de bine. Moşul, şi el invitat la sărbătoare, i-a recompensat pe toţi copiii.

Citește tot articolul

Sursa:http://www.realitateamedia.ro/social/15334-prinos-de-recunotin-srbtoarea-colii-nemene.html

                                                                                                                                       

P1011821

Concert extraordinae al Corului „Byzantion”, în Biserica „Sfinţii Mihail şi Gavriil” din Săvineşti – ştire Realitatea

Ieri, o parte din membrii Corului Academic de Muzică Bizantină „Byzantion“ din Iaşi au încântat sufletele credincioşilor din Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti. Grupul, format din absolvenţi de seminarii şi fa-cultăţi teologice, a participat la slujba închinată Intrării Maicii Domnului în Biserică, la invitaţia preotului paroh Petru Munteanu.

Timp de câteva ore, vocile puternice, dar calde ale membrilor Corului „Byzantion“ au răsunat în lăcaşul de cult din Săvineşti creând o atmosferă deosebită în duh şi rugăciune. Pentru credincioşi a fost încă o ocazie de a redescoperi frumuseţea cântărilor religioase.

Corul s-a format în anul 1997 pe vremea când membrii fondatori erau elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi.

Numele iniţial al formaţiei a fost „Basileus“ întrucât aceasta era denumirea corului şcolii. Formaţia de muzică bizantină Byzantion activează actualmente în Iaşi, cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi sub egida Universităţii de Arte „G. Enescu“, Iaşi. Corul este reprezentat de către Asociaţia Culturală „Byzantion“.

art 001

Calitatea interpretativă a fost atuul lor încă de la înfiinţare. Dovadă că la scurt timp după constituire, corul „Byzantion“ a avut parte de numeroase invitaţii pentru a susţine concert în Grecia, Danemarca, Belgia, Olanda, Luxembourg, Franţa, Italia, Polonia, Rusia, Cehia, Republica Moldova, Germania, participând la festivaluri importante de muzică sacră. „În anul înfiinţării Corul «Byzantion» dirijat de prof. Adrian Sârbu din cadrul Academie Arte „George Enescu» din Iaşi avea 12 membri. Ulterior, grupul s-a mărit având chiar şi 70 de membri. O parte dintre ei au plecat în străinătate, alţii s-au stabilit în diferite oraşe, astfel că la această dată corul este format din 35 de persoane. Ne bucurăm de aprecierea oamenilor. În luna decembrie avem programte multe concrte în diferite bisericii şi mănăstiri din ţară. Vă asigur însă că nu vom ocoli judeţul Neamţ nici în perioada următoare“, a declarat Ştefan Mihalache, administratorul corului.

Corul Academic de Muzică Bizantină „Byzantion“ a înregistrat până acum 10 albume cu muzică religioasă.

Sursa http://www.realitateamedia.ro/social/15233-concert-extraordinar-al-corului-byzantion-in-biserica-sfinii-mihail-i-gavriil-din-svineti-.html

                                                                                                                                       

29.10.2013-Melchisedec2Parteneriat social – filantropic la Roman – stire Doxologia

Reprezentanţii Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă” – filiala Săvineşti au venit într-un schimb de experienţă la Centrul de zi pentru copii „Episcop Melchisedec” din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman.Cu acest prilej, părintele Petru Munteanu, directorul fundaţiei, a încheiat un contract de parteneriat cu Fundaţia „Episcop Melchisedec. Cei 25 de copii au primit din partea partenerilor de la Săvineşti dulciuri şi produse de curăţenie. Amintim că sctivitatea de la Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate „Episcop Melchisedec” este derulată cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, sub coordonarea directorului Alexandra Gherasimescu.

Sursa http://www.doxologia.ro/actualitate/arhiepiscopia-romanului-bacaului/parteneriat-social-filantropic-la-roman

                                                                                                                                       

29.10.2013-MelchisedecArhiepiscopia Romanului şi Bacăului – Ştiri – Parteneriat social-filantropic la Roman

Fundaţia „Solidaritatea şi Speranţă”, filiala Săvineşti, din Piatră Neamţ, au venit într-un schimb de experienţă la Centrul de zi pentru copii „Episcop Melchisedec” din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec”.
Cu acest prilej, preot Petru Munteanu, directorul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”, a venit pentru a încheia un contract de parteneriat cu Fundaţia Ep. Melchisedec. Astfel, au fost împărţite 25 de pachete cu dulciuri şi produse de curăţenie.

Vezi tot articolul

                                                                                                                                       

logo 2013Galerie Foto, Video, Apariţii în presă despre Tabăra de creaţie Aripi de Înger 

Mass-media locală şi naţională mediatizează în aceste zile Tabăra de creaţie “Aripi de înger”, care are loc pentru a opta oară în parohia Săvineşti 2, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ. Instituţiile mass-media care doresc să reflecte activităţile taberei internaţionale de la Săvineşti pot găsi noutăţi pe siteul www.jurnalspiritual.eu.

Vezi tot articolul

                                                                                                                                       

logo 2013O vacanţă – turneu de neuitat

“Este pentru prima data când ma aflu în România si tot ce am vazut pâna acum este minunat. Peisajele sunt încântatoare.” Marina Nistor
“În Sala Tronului m-am transferat în trecutul glorios al neamului” Dabija Maria
“S-a sters hotarul dintre noi din mintea mea.” Dabija Cristiana
“M-a fascinat grija pe care o au românii pentru pastrarea valorilor nationale. E un exemplu pentru noi. “Ana Guzun.
“ Pe aceasta perioada am iutat de rusisme fara sa-mi dau seama. E excelent, caci limba româna e atât de frumoasa,când o vorbesti curat…. Mi-a facut placere sa cântam în localuri prestigioase. Am fost aplaudati, am vazut în unele momente lacrimi în ochii celor care ne ascultau si am înteles ca în Moldova de peste Prut pe noi ne înteleg, ne admira si ne asteapta, vorba poetului, cu tara cu tot.” Alexandra Guzun
“Locurile în România sunt minunate, cultura ei este foarte bogata, poporul este unul deosebit si acum înteleg mai bine de ce toti voiau sa cucereasca acest teritoriu.” Iurcu Nicoleta
“M-a impresionat Casa memorial a poetului Mihail Sadoveanu unde am avut onoarea sa cânt la pianul compozitorului si pianistului George Enescu. A fost miracolul lui Dumnezeu sa ating acest instrument. Efros Ruxanda.

Vezi tot articolul

                                                                                                                                       

100_0554Tabăra de creaţie „Aripi de Înger” a avut un real succes

* peste 200 de copii au pictat, au cântat, au compus poezii şi au învăţat rugăciuni timp de o săptămână

Tabăra de creaţie „Aripi de înger“ de la Săvineşti a avut un succes răsunător. Ieri, 215 copii, de la preşcolari şi până la liceeni, şi-au încheiat activităţile de creaţie cu rezultate extraordinare şi au plecat din tabără satisfăcuţi pe deplin. Interiorul Centrului social „Popasul iubirii milostive“ din Săvineşti a fost tapetat, în adevăratul sens al cuvântului, cu zecile de lucrări concretizate în icoane pe hârtie, piatră, sticlă şi lemn, realizate de tinerii artişti. A VIII-a ediţie a taberei de creaţie „Aripi de înger“ a avut participanţi copii din Săvineşti, localităţile învecinate, inclusiv Piatra-Neamţ, lor alăturându-se 51 de oaspeţi din Germania, Hong Kong, China şi Republica Moldova, care au fost introduşi în lumea credinţei ortodoxe şi a artei religioase.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

100_0354La revedere, tabără dragă!

Ultima zi de tabără!

După rugăciunea de dimineață, părintele Mihai Meraru a continuat seria de concursuri de cateheză cu întrebări legate de sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, respectiv sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și ca de obicei, a oferit și premii copiilor care au dat cele mai multe detalii referitoare la aceste două sărbători.

Doamna profesoară de muzică, Silvia Vais a repetat cu fiecare grupă în parte imnul taberei și cântecele ce urmau să fie interpretate în cadrul spectacolului artistic de la finalul festivităților.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

structura nationalitate grafic

Jurnal de Tabără: Statistică şi Sponsori

Vă prezentăm o serie de statistici care vorbesc despre participanții la ediția a VIII-a a Taberei de creație  ”Aripi de Îngeri”.

Așa cum bine știm, tabăra a fost internațională. Au participat copii și tineri din România, Germania, China și Republica Moldova. Din Germania au fost prezenți 20 de copii, Hong Kong -12, Rep. Moldova- 15, iar din România, numărul copiilor crește de la an la an –  216.

În ceea ce privește localitățile din care provin participanții din România, mai mult de jumătate fac parte din comunitatea locală, Săvinești. Un procent neașteptat de mare, 3,24% aparține copiilor care locuiesc în Italia cu părinții lor, iar acum, revenind în vacanță în România au avut ocazia să participe la tabără.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

P8200519

Jurnal de Tabără : Amintirile rămân

Cu pași repezi, ediția a VIII-a a Taberei de creație ”Aripi de înger” se apropie de final.

Echipa redacției Jurnal Spirutual, dorește să vă împărtășească câteva dintre impresiile, poeziile, participanților la tabără. Toate sunt scrise din sufletul lor de copil, sincere și pline emoții.

”În această tabără am învățat să-L iubesc mai mult pe Dumnezeu.” (Murariu Rareș, 14 ani)

”De când am sosit aici în România, din prima zi mi-au plăcut oamenii (…) care sunt foarte primitori și foarte onești.” (Bivol Adrian, Rep. Moldova)

”Pentru mine este primul an aici dar parcă aș fi de o viață, deoarece mi-am făcut mulți prieteni și mi-am dobândit noi calități în desen.” (Căpățână Maria, grupa seniori)

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

100_0205

Jurnal de Tabără – „Bileţelul norocos

Multe emoții, astăzi, în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, desfășurată la Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” (”Școala veche”) din Săvinești.  A fost o zi dedicată concursurilor.  

Părintele Mihai Meraru împreună cu directoarea taberei, Elena Oboroceanu, au continuat și în această dimineață seria de concursuri dedicate cunoștințelor catehetice.

Întrebările au făcut referire la elementele pe care trebuie să le cuprindă icoana cu îngerul păzitor, cum trebuie pictată icoana Nașterii Domnului, elementele componente ale icoanei Adormirii Maicii Domnului.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

100_0175Jurnal de Tabără – Catehizarea copiilor

Catehizarea este slujba de a învăța pe altul adevărurile de credință și morală evanghelică

Ne-am aflat și astăzi printre copiii din Tabăra de creație ”Aripi de înger” din Săvinești care ne-au întâmpinat, iarăși, cu veselia specifică vârstei. Așezați în careu, după momentul de rugăciune, doamna directoare a taberei, Oboroceanu Elena, împreună cu părintele Mihai Meraru, de la parohia Dragomireşti, Protopopiatul Piatra Neamţ, au organizat o activitate catehetică adresată copiilor de la toate grupele.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

pozăJurnal de Tabără – O zi cu drumeţii

După rugăciunea de dimineață, participanții Taberei de creație ”Aripi de înger” Săvinești au avut parte de o oră de ”trafic rutier” primind, din nou, vizita reprezentanților Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisar Oatu Daria şi agent principal Maftei Iulia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care au discutat cu copiii şi le-au prezentat câteva recomandări cu privire la siguranţa lor în timpul vacanţei.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0587Oboroceanu Elena: „Copii sunt încântaţi să participe la Tabăra Aripi de Înger”

Copiii înscrişi la Tabăra de creație “Aripi de înger” iau parte la numeroase activităţi coordonate de profesori, sprijiniţi de moderatorii care răspund de cele trei grupe. Prof. Elena Oboroceanu, directorul Taberei de creație “Aripi de înger”, a oferit Jurnalului Spiritual un interviu în care ne mărturiseşte câteva lucruri din culisele taberei.

– Spuneţi-ne câteva cuvinte despre modalitatea în care căutaţi să coordonaţi cât mai eficient această frumoasă tabără.

– Încercăm să răspundem atât cerințelor copiilor cât și ale părinților și privim activitatea taberei ca pe o activitate complexă, care presupune atât inițiere în pictură dar și activități muzicale, sportive şi de recreere în aer liber. Copiii sunt încântaţi să participe Tabăra de creație “Aripi de înger”. Ne dorim ca până la sfârșit să rămână la fel de încântați.

Citeşte tot articolul

 

                                                                                                                                       

P8200510

Jurnal de Tabără – Gânduri de vacanţă

Membri din echipa de redacție, ai revistei Jurnal  Spiritual, au mers în vizită la copiii din Tabăra de creație ”Aripi de înger” ce se desfășoară în cadrul Centrului de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” Săvinești.

Participanții au fost foarte încântați să ne relateze câte ceva despre activitatea lor din cadrul taberei.

Unul dintre ei este  Stan Mihai, care ne-a spus că anul acesta își dorește să-L  picteze pe ”Iisus Hristos cu coroana de ghimpi pe cap”. Întrebat daca a primit la alegere desenul sau i-a fost oferit, acesta ne-a spus: ”la alegere, am vrut să pictez acest desen”. Picturile vor fi realizate pe lemn și piatră, iar Mihai este încrezător că-i vor reuși. În edițiile anterioare ale Taberei de creație ”Aripi de Înger” Mihai i-a pictat pe Sfinții Arhangheli, pe Sfântul Ilie și pe Maica Domnului.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0682

Tabăra „Aripi de Înger”, reprezentată în mass-media

Mass-media locală şi naţională mediatizează în aceste zile Tabăra de creaţie “Aripi de înger”, care are loc pentru a opta oară în parohia Săvineşti 2, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ. Instituţiile mass-media care doresc să reflecte activităţile taberei internaţionale de la Săvineşti pot găsi noutăţi pe siteul www.jurnalspiritual.eu.

Parohia Sfinții Voievozi Săvineşti, împreună cu partenerii taberei, (filiala Săvineşti a Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Primăria Săvineşti, Consiliul Local Săvineşti şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ) mulţumeşte mass-mediei şi ostenitorilor care au făcut cunoscută Tabăra de creaţie “Aripi de înger”.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

Ceahlaul 1Un crâmpei de Rai

Tabăra de Creaţie “Aripi de Înger”

* Aproape 200 de copii învaţă să fie buni creştini

* 36 de oaspeţi din Germania, China şi republica Moldova

Tabăra de creaţie “Aripi de Înger” aflată la ediţia a VIII-a, se deruleaza sub îndrumarea părintelui Petru Munteanu, de la parohia “Sf.Voievozi” Săvineşti. Anul acesta, şi mai mulţi copii decât în anii trecuţi au ales să-şi petreacă o parte din vacanţă într-un climat de linişte duhovnicească. În tabără li s-au alăturat oaspeţi extraordinari, profesori şi elevi veniţi tocmai Germania, China şi din republica Moldova. Având în vedere numărul mare de participanţi, tabăra se desfăşoară în două locaţii, atât la Şcoala veche din Săvineşti, cât şi la Centrul Social “Popasul iubirii milostive” de pe lângă Parohia Sf. Voievozi, într-o cladire peste drum de primărie.

“Aici, copiii nu mă privesc altfel, sunt ca şi ei”

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0709Michael Götz „Dorim să continuăm prietenia dintre Nürnberg şi Săvineşti”

Tabăra “Aripi de înger” de la Săvineşti s-a bucurat în acest an de prezenţa a 36 de tineri din Germania, China și Hong Kong s-au implicat în activităţile taberei. Michael Götz, secretarul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg – Germania, ne-a oferit în interviul următor mai multe amănunte legată de prezenţa tinerilor străini la Săvineşti.

A devenit o tradiţie ca în ultimii ani să fiţi prezenţi la tabăra de la Săvineşti. Cum vedeţi această frumoasă tabără la care se înscriu an de an din ce în ce mai mulţi copii?

Observăm cu bucurie că, pe an ce trece, vin din ce în ce mai mulți copii, numărul ridicat de participanți arătând că este o tabără frumoasă. Simțim că nu există diferențe între copii, ei vin cu multă bucurie, mai ales că se bucură de un program minunat.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

atelier-creatie1Zece zile sub semnul prieteniei la Săvineşti

Parohia Săvineşti 2 din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, organizează, în perioada 17-26 august, Tabăra de creaţie „Aripi de înger“, ediţia a VIII-a. În primele zile, în activităţi s-au implicat 36 de tineri care fac parte din Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg, Germania.

La Centrul de servicii sociale „Samariteanul milostiv“ al Parohiei Săvineşti 2 se desfăşoară, până pe 26 august, Tabăra de creaţie „Aripi de înger“. Partenerii acestui proiect sunt: filiala Săvineşti a Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Primăria Săvineşti, Consiliul Local Săvineşti şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ. „Primul scop al taberei este acela de a scoate copiii din casă şi de a-i învăţa să se bucure socializând şi descoperind noi prieteni. Cel de-al doilea scop este educativ, copiii învăţând despre cromatica, nuanţele şi culorile care ne înconjoară, transpunându-le ulterior pe hârtie, sub îndrumarea educatorilor. Al treilea scop al taberei este cel catehetic“, a menţionat pr. paroh Petru Munteanu.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

IMG_20130820_134033Jurnal de Tabără – O nouă zi din cadrul Taberei „Aripi de Înger”

Cei peste 150 de copii participanţi la Tabăra “Aripi de înger” din parohia Săvineşti 2, Protopopiatul Roznov, au mers marţi, 20 august 2013, într-o drumeţie în Lunca Bistriţei. Participanţilor li s-a recomandat să strige piatra pe care trebuie să o culeagă, iar aceasta le va răspunde. În cadrul acestei plimbări, cele trei grupe de copii au intonat imnul taberei. Copiii au ascultat de la îndrumătorii lor povestiri cu tâlc, fiind receptivi și impresionați de noutăţile primite. Pietrele pe care copiii le-au cules vor fi pictate pentru ca ulterior să fie vernisate în cadrul expoziţiei din tabără.

După pauza de masă, copiii au beneficiat de două ore de relaxare prin sport, în prezența domnului prof. ing.  Gabi-Gheorghe Paisa. Copiii s-au bucurat de jocuri distractive, panouri de baschet, mingi de oină, corzi de sărituri, mingi de volei, fotbal, insuflandu-le astfel, prin diferite jocuri, spiritul de echipă.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0784Părintele Petru Munteanu: „Tinerii trebuie să descopere frumuseţea prieteniei”

Tabăra de creație “Aripi de înger”, organizată la Săvineşti adună în fiecare an copii din ţară şi străinătate. Cu toţii se bucură de activităţile creative şi recreative. Iniţiatorul taberei este părintele paroh Petru Munteanu, care ne vorbeşte în interviul următor despre programul taberei, despre participanţi şi despre rolul misionar al activităţilor.

Parohia Săvinești din Protopopiatul Roznov organizează în acest an, în luna august, timp de zece zile, a VIII-a ediție a Taberei de creație “Aripi de înger”. Precucernice părinte paroh Petru Munteanu, inițiatorul acestei tabere, spuneţi-ne câteva cuvinte despre programul din acest an.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am ajuns la ediția a VIII-a a taberei de creație “Aripi de înger”, tabără care activează cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Aceasta își propune să aducă și să descopere tinerilor participanți obiectivele noastre, obiectivele taberei.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0741Copii din Republica Moldova, în Tabăra „Aripi de Înger”

Prof. de istorie Eugenia Ciutac de la Liceul Teoretic Măgdăceşti, Raionul Criuleni, Republica Moldova a venit împreună cu un grup de copii din Republica Moldova la Tabăra “Aripi de îngeri” de la Săvineşti. Tabăra reprezintă pentru cei de dincolo de Prut un prilej de a cunoaşte mai bine locurile frumoase din patria mamă.

“Înainte veneam în România cu acei copii care aveau posibilități financiare şi care puteau să-ți achite transportul. Anul acesta am pus accent pe copiii din familii cu venituri financiare mici, familii social vulnerabile. Părintele Petru Munteanu a avut grijă de noi, sprijinind pe toţi copiii veniţi din Republica Moldova în tabără. În această tabără sunt copii selectați din familii cu venituri mici. Ne-am dorit ca ei să aibă posibilitatea de a vedea lumea și să cunoască de unde vin și cine sunt”, a mărturisit prof. de istorie Eugenia Ciutac.

“Noi, cei din Republica Moldova, suntem într-o criză de identitate”

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0792

Centrul de servicii sociale „Samariteanul milostiv”, redat comunităţii din Săvineşti

Tinerii de la Young Menâs Christian Association (YMCA) au participat la Tabăra de creaţie “Aripi de înger”, ediţia a VIII-a.

Michael Götz din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg – Germania ne-a mărturisit  că Săvineștiul “este o comunitate mică, dar care prin acțiunile care se desfășoară a devenit foarte mare”. “Pentru noi, Săvineștiul este mai cunoscut decât Piatra Neamț. Noi suntem foarte bucuroși. Comunitatea ortodoxă de aici desfășoară activități sociale foarte frumoase și noi ne bucurăm să fim în mijlocul ei, participând la aceste evenimente”, a spus Michael Götz.

“Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu”

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0502Jurnal de tabără: „Pentru noi Săvineştiul este mai cunoscut decât Piatra Neamţ”

Tinerii de la Young Menâs Christian Association (YMCA) au participat la Tabăra de creaţie “Aripi de înger”, ediţia a VIII-a.

Michael Götz din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg – Germania ne-a mărturisit  că Săvineștiul “este o comunitate mică, dar care prin acțiunile care se desfășoară a devenit foarte mare”. “Pentru noi, Săvineștiul este mai cunoscut decât Piatra Neamț. Noi suntem foarte bucuroși. Comunitatea ortodoxă de aici desfășoară activități sociale foarte frumoase și noi ne bucurăm să fim în mijlocul ei, participând la aceste evenimente”, a spus Michael Götz.

“Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu”

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

La Săvineşti a început a-VIII-a ediţie a Taberei de creaţie „Aripi de Înger”

În perioada 17-26 august 2013, Parohia Săvineşti II din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, organizează Tabăra de creaţie “Aripi de înger”, ediţia a VIII-a.

Partenerii activităţilor sunt filiala Săvineşti a Fundaţiei “Solidaritate şi Speranţă” (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Primăria Săvineşti, Consiliul Local Săvineşti, Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț, precum şi numeroşi credincioşi, care au sprijinit financiar activitatea taberei. Părintele paroh Petru Munteanu a precizat că scopul acestei tabere este întreit.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

DSC_0771Jurnal de Tabără: Activităţi sportive în cadrul Taberei de creaţie „Aripi de Înger”

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț este unul din partenerii tradiţionali ai parohiei Săvineşti II din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ.

Prin implicarea prof. ing. Gabi-Gheorghe Paisa, reprezentantul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, în cadrul Taberei de creaţie “Aripi de înger”, ediţia a VIII-a care are loc la Săvineşti, vor fi derulate mai multe activităţi sportive.

“Ca și în anii trecuți, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț s-a implicat într-un parteneriat cu parohia și cu Primăria din Săvinești, prin organizarea de acțiuni sportive cu copiii participanți la această tabără. Acestea constau în jocuri distractive prin care copiii vor face mișcare, se vor distra și vor diversifica acțiunile din cadrul taberei.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

IMG_3470Tabăra „Aripi de Înger” de la Săvineşti la ediţia a-VIII-a

Părintele Petru Munteanu oferă zece zile de învăţătură creştină

Tabăra de creaţie “Aripi de Înger”, ajunsă astăzi la ediţia a VIII-a, se va derula sub îndrumarea părintelui Petru Munteanu, de la parohia “Sf.Voievozi” Săvineşti, pe parcursul a zece zile. Ca şi în anii trecuţi, tabăra este organizată la centrul social “Popasul iubirii creative” de pe lângă parohie, vizavi de primărie, dar şi la Şcoala veche (restaurată) din Săvineşti.

Anul trecut, au fost în tabără 198 de copii, iar anul acesta sunt aşteptaţi cel puţin tot atâţia elevi şi preşcolari. Astăzi ajung la Piatra Neamţ cei  32 de oaspeţi străini, tineri din Germania, din China- Hong Kong şi din Republica Moldova.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

IMG_3201„Bazar Caritabil”, la Piatra Neamţ

În perioada 3 – 15 august 2013 în faţa Casei de Cultură din Piatra Neamţ se desfăşoară o acţiune pentru strângere de fonduri în scop caritabil intitulată “Bazar Caritabil”.

Potrivit revistei online Jurnal Spiritual, acţiunea este organizată de Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă”-filiala Săvineşti, de parohia “Sfinţii Voievozi”-Săvineşti, având susținerea Primăriei Piatra Neamț. În cadrul acţiunii sunt oferite spre vânzare diverse bunuri: ceramică, ustensile pentru bucătărie, obiecte decorative şi artizanat.

 

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

IMG_3042„Hora Unirii”, la Săvineşti 

Parohia Sfinţii Voievozi Săvineşti în parteneriat cu Asociaţia Umanitară „Muşatinii”, reprezentată de profesorul Ovidiu Albert, a desfăşurat în data de 28 iulie acţiunea intitulată „Hora Unirii”. La aceasta au participat 35 elevii însoţiţi de cadre didactice de la Liceul Teoretic Măgdăceşti din Raionul Criuleni, Republica Moldova. Părintele Petru Munteanu împreună cu credincioşii au avut bucuria de a asculta corul Balada al Liceului Teoretic dirijat de Prof. Diana Ciutac Maxim. Cor ce a împodobit cântarea la Sfânta Liturghie. Elevii au luat prânzul la Centrul Social „Popasul Iubirii Milostive” Săvineşti, au vizitat oraşul Piatra Neamţ cu telegondola (vizită sponsorizată de SC PerlaInvest SA) şi au servit o prăjitură şi un suc la cofetăria Prisi Prod. „Suntem prezenţi la dvs, în România, în perioada 27 iulie – 3 august prin tabăra de cultură ‚Civilizaţia românească, acasă la noi’. De fiecare dată când revenim în România ne simţim ca acasă pentru că suntem de acelaşi neam, acelaşi sânge, aceeaşi strămoşi, iar activitatea noastră a profesorilor contează foarte mult pentru copiii basarabeni. Încercăm să se atingă de izvoarele istorice autentice pentru a construi această conştiinţă de neam.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

IMG_2834Mitropolitul a sfinţit Centrul Popasul Iubirii Milostive Săvineşti 

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a sfinţit, duminică, Centrul Social „Popasul Iubirii Milostive“ din comuna Săvineşti. Alături de părintele paroh de la biserica cu hramul Arhanghelii Mihail şi Gavriil, Petru Munteanu, cel care s-a ocupat, în cea mai mare parte, de înfiinţarea acestui centru, Mitropolitul a susţinut slujba de sfinţire a acestui lăcaş de ajutor pentru copiii nevoiaşi. La eveniment au participat oficialităţi judeţene şi locale, dar şi sute de cetăţeni ai comunei şi din împrejurimi. Cu această ocazie, IPS Daniel a amintit şi pe cei care, prin diferite metode, au ajutat la finalizarea acestui proiect. Printre aceştia se numără şi cotidianul „Monitorul de Neamţ“, care, pe numele reprezentantului său, directorul Camelia Varvara Tudose, a primit „Distincţia de vrednicie“ pentru ajutorul acordat de la demararea şi pînă la finalizarea proiectului.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

1Curs pentru atragerea de fonduri în parohii la Săvineşti 

În perioda 23-25 iulie 2013, Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” – filiala Săvineşti organizează un curs de fundraising pentru preoţii din protopopiatele Roznov şi Piatra Neamţ. Cursul va avea loc la sediul fundaţiei din Săvineşti şi va include prezentarea noțiunilor introductive de atragere de fonduri din comunitate.

 Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” (FSS) – filiala Săvineşti va organiza în perioada 23-25 iulie un curs de strângere de fonduri pentru preoții din Protopopiatul Roznov și Protopopiatul Piatra Neamţ. Cursul va include prezentarea noțiunilor introductive de atragere de fonduri, în primul rând din comunitate. După asimilarea acestor noțiuni de bază în primele două zile de curs, se va încerca realizarea unor planuri individualizate pentru fiecare parohie sau asociație în parte, fiecare putând astfel sa-și planifice o strategie pentru atragerea de fonduri, pentru anul în curs sau pentru anul viitor.

Citeşte tot articolul

                                                                                                                                       

biserica

Preoţii nemţeni iau lecţii de „fundraising” 

Preoții din protopopiatele Roznov și Piatra Neamț vor avea posibilitatea să afle cum pot atrage mai multe fonduri pentru activitățile social-filantropice pentru parohiile în care slujesc. În perioda 23-25 iulie, Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ Săvineşti organizează un curs de “fundraising”. Practic, la aceste cursuri, slujitorii Domnului vor învăța cum să atragă fonduri pentru comunitățile în care își au parohiile. Cursul va avea loc la sediul fundaţiei din Săvinești. Primele două zile de curs vor fi dedicate realizării de planuri individuale pentru fiecare parohie sau asociație în parte. De asemenea, vor învăța și cum să-și construiască o strategie pentru atragerea de fonduri. Reușita pe care preoții ar putea să o obțină în urma „absolvirii” cursurilor de inițiere poate fi folosită pentru activităţile sociale din parohie sau pentru construcţiile aflate în desfăşurare. (M.T.)

Sursa: Ceahlaul

                                                                                                                                       

IMG_2883„Managementul serviciilor sociale”, la Săvineşti 

Fundația „Solidaritate și speranță” – filiala Săvinești, în parteneriat cu parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești, a desfășurat în perioada 23 – 25 iulie 2013, în cadrul modulului intitulat „Managamentul serviciilor sociale”, un curs de fundraising, potrivit Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
La acest curs au participat preoți din protopopiatele Târgu Neamț, Piatra Neamț și Roznov, dar și delegați din partea unor parohii, voluntari, asistenți sociali şi învățători. Cursul a prezentat strategii și tehnici pentru crearea unor proiecte sociale în cadrul cărora cei care le realizează să poata identifica surse și resurse prin care să susțină proiectul respectiv. „Cursul a fost un succes, preoții asimilând tehnici de identificare a resurselor, tehnici de identificare a beneficiarilor direcți și indirecți, de stabilire a oportunităților și priorităților proiectelor sociale. Pentru luna august 2013, participanții proiectului au arătat interesul pentru următorul curs de managament social care va fi susținut la sediul Fundațiiei „Solidaritate și speranță” – filiala Săvinești. Acest curs va fi continuarea implementării proiectului de fundraising”, a spus pr. paroh Petru Munteanu.

Sursawww.basilica.ro

                                                                                                                                       

IMG_2883„Managementul serviciilor sociale”, la Săvineşti 

Fundația „Solidaritate și speranță” – filiala Săvinești, în parteneriat cu parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești, a desfășurat în perioada 23 – 25 iulie 2013, în cadrul modulului intitulat „Managamentul serviciilor sociale”, un curs de fundraising.

La acest curs au participat preoți din protopopiatele Târgu Neamț, Piatra Neamț și Roznov, dar și delegați din partea unor parohii, voluntari, asistenți sociali şi învățători. Cursul a prezentat strategii și tehnici pentru crearea unor proiecte sociale în cadrul cărora cei care le realizează să poata identifica surse și resurse prin care să susțină proiectul respectiv. „Cursul a fost un succes, preoții asimilând tehnici de identificare a resurselor, tehnici de identificare a beneficiarilor direcți și indirecți, de stabilire a oportunităților și priorităților proiectelor sociale. Pentru luna august 2013, participanții proiectului au arătat interesul pentru următorul curs de managament social care va fi susținut la sediul Fundațiiei „Solidaritate și speranță” – filiala Săvinești. Acest curs va fi continuarea implementării proiectului de fundraising”, a spus pr. paroh Petru Munteanu.

Sursawww.doxologia.ro

 

 12,884 total views,  4 views today