Tort de biscuiți cu zahăr ars

Ingrediente

1/2 kg biscuiți,
1 l lapte
8 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură rom
vanilie
100 g nuci sau frişcă.

Mod de preparare

Se ard într-o cratiță patru linguri de zahăr care se sting cu puțină apă fierbinte. Se lasă pe colțul maşinii până se dizolvă tot zahărul. Separat se înmoaie făina cu o ceaşcă de lapte rece, amestecând bine, până se desface toată făina. Se mai toarnă lapte rece, completând până la un litru. Se amestecă cu siropul de zahăr ars, adăugând şi patru linguri de zahăr, o lingură de rom şi puțină vanilie. Se ține pe foc până începe crema să se îngroaşe.

Se dă la o parte şi se adaugă biscuiții sfărâmați în bucățele mici. Se amestecă uşor cu o lingură şi se dau la rece până ce se pătrund bine cu cremă. A doua zi se aşează compoziția pe o farfurie rotundă sau dreptunghiulară, iar deasupra se presară nuci tocate, prăjiite puțin pe maşină, sau se acoperă tortul cu frişcă bătută. Poftă bună!

Carte de bucate, Sanda Marin

go top