„Ziua Porţilor Deschise” la Centrul de servicii sociale „Samariteanul Milostiv”

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială – „Ziua Porţilor Deschise” la Centrul de servicii sociale „Samariteanul Milostiv”

[lightbox full=”https://youtu.be/NQMfQDr5OnA” title=”„Ziua Porţilor Deschise” la Centrul de servicii sociale „Samariteanul Milostiv””][/lightbox]

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială

Misiunea Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.

Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale. Ne propunem calităţii vieţii membrilor comunităţilor, a grupurilor, a familiilor şi a persoanelor defavorizate din punct de vedere social, educaţional şi economic.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială este o organizație nonguvernamentală. Aceasta se implică în sprijinirea persoanelor defavorizate social din comuna Săvinești, județul Neamț, în special. Dar și în alte comunități defavorizate din regiunea Nord-Est.
De proiectele fundației au beneficiat în anul 2016 un număr de peste 2800 de persoane defavorizate. Includem aici copii, familii aflate în situații dificile (șomaj, familii monoparentale), persoane cu dizabilități, bătrâni etc.

Zi specială pentru Centrul de servicii sociale ,,Samariteanul Milostiv”

Pentru enoriaşii Parohiei „Sfinții Voievozi” – Săvinești a fost organizată duminică, 13 noiembrie 2016, o procesiune dedicată Duminicii a XXV-a după Rusalii, ziua Samariteanului Milostiv. Zi deosebit de specială şi pentru Centrul de servicii sociale ,,Samariteanul Milostiv”.

„Cu ocazia zilei Centrului de servicii sociale «Samariteanul Milostiv» am avut ocazia să particip la acest frumos eveniment. În acest cadru au fost prezentate principalele activități realizate de către voluntarii acestuia de-a lungul anului 2016. Invitații noștri au fost plăcut impresionați de proiectele derulate. Au avut ocazia, de asemenea, să își reamintească momentele petrecute ca elevi în cadrul Școlii Vechi și nu numai.

Oaspeţii au avut prilejul să viziteze și camera dedicată activității Radio Jurnal Spiritual și Radio Ciufulici. Reprezentantul nostru media, Brîndușa Dediu, le-a povestit despre activitatea realizată de către voluntari în cadrul acestui departament. A fost o zi interesantă și plină de emoții atât pentru noi cât și pentru cei prezenți”, a declarat Simona Gherasim, coordonator proiecte social-educative în cadrul Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială.

Citiți și „Ziua Porţilor Deschise” la Centrul de servicii sociale „Samariteanul Milostiv” (1).

Share
go top