Povestea băiatului orb

Povestea băiatului orb . Un băiat orb s-a așezat pe treptele unei clădiri, cu o pălărie în dreptul picioarelor. Lângă el, era un carton pe care scria așa: „Sunt orb, te rog, ajută-mă!”
În pălărie erau doar câteva monede.
Povestea băiatului orbUn bărbat care trecu pe acolo scoase câteva monede din buzunar și le aruncă în pălărie. Apoi luă cartonul, îl întoarse și scrise câteva cuvinte. Puse cartonul înapoi, astfel încât toți cei care treceau pe acolo să vadă.
Curând, pălăria începu să se umple. Mai mulți oameni dădeau bani băiatului orb. În acea după-amiază, omul care schimbase cuvintele de pe carton veni să vadă cum stau lucrurile.
Băiatul îi recunoscu pașii și îl întrebă: „Tu ai fost cel care mi-a schimbat cartonul în dimineața asta? Ce ai scris?”

Bărbatul îi răspunse: „Am scris numai adevărul. Am spus ce ai spus tu, dar într-un mod diferit.

Ce scrisese el era: „Astăzi este o zi frumoasă și eu nu o pot vedea.” Credeți că primul mesaj și cel de-al doilea spuneau același lucru? Desigur, ambele mesaje spuneau că băiatul era orb. Dar primul a spus pur și simplu că băiatul era orb. Cel de-al doilea a spus oamenilor că erau norocoși că nu erau orbi. Ar trebui să fim surprinși că cel de-al doilea mesaj a fost mai eficient?
Morala poveștii: Fii recunoscator pentru ceea ce ai. Fii creativ. Fii inovator. Gândește diferit și pozitiv.
· Invită-i pe alții să înțeleagă mai bine viața. Viața se trăiește fără nicio scuză, cu dragoste multă și fără regrete.
· Când viața îți dă 100 de motive să plângi, arată-i că ai 1000 de motive să zâmbești.
· Nu mai ține regrete din trecut. Manipulează-ți prezentul cu încredere. Pregătește-te pentru viitor fără frică. Păstrează-ți credința și eliberează-te de frică.
· Cel mai frumos lucru este să vezi o persoană zâmbind și mai frumos decât atât este să știi că tu ești motivul din spatele zâmbetului său.

Vasilica Dimitriu Sîrghie –
Colegiul Național „M. Sadoveanu”- Pașcani

Share
go top