Program pelerinaj VENIŢI SĂ LUAŢI LUMINĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!

Program pelerinaj
VENIŢI SĂ LUAŢI LUMINĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!
Pelerinaj în Țara Sfântă de Sfintele Paști
23 – 30 aprilie 2019

8 ZILE / 7 NOPȚI

ZIUA 1 – MARȚI, 23 aprilie 2019Program pelerinaj VENIŢI SĂ LUAŢI LUMINĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!
Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 05:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 07:00 cu avionul (Compania Wizz Air) pe ruta Iași – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida – patria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște. Ne deplasăm spre Oraşul Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Ne închinăm în Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramică asupra orașului Haifa și a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea – minunea preschimbării apei în vin. În Oraşul Nazaret vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Tiberias/ Nazaret.

ZIUA 2 – MIERCURI, 24 aprilie 2019
Mic dejun.
Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos – unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă si cea romano-catolică ce adăpostește ruinele bisericilor din perioadele bizantină și cruciată. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha – locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional). Călătorim pe Valea Iordanului către Iudeea până la Ierusalim și Betleem.
Cazare şi cină la Hotel 4* în Betleem.

 

ZIUA 3 – JOI, 25 aprilie 2019

Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturăm păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă – Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Intrăm în Cetatea Ierusalimului, străbatem cartierul armean și ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului. Poposim și rememorăm momentele Cinei celei de Taină la locul istoric Foișorul cel de sus, vizităm mormântul Regelui David și Zidul Plângerii. Mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt pentru prima dată în acest pelerinaj.
Cazare şi cină la Hotel 4* în Betleem.

ZIUA 4 – VINERI, 26 aprilie 2019

Mic dejun.
Ne vom închina pe Muntele Măslinilor în Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adăpostește mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului, se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele. În funcție de timp, participare la slujba Prohodului Mântuitorului la Biserica Sf. Mormânt sau la Așezământul Românesc de la Ierusalim.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

 

ZIUA 5 – SÂMBĂTĂ, 27 aprilie 2019

Mic dejun.
Deplasare cu autocarul la una din Porţile Cetăţii Sfinte pentru a încerca intrarea în incinta Cetăţii, apropierea de Biserica Sfântului Mormânt și participarea la Slujba Vecerniei în momentul când vine Sfânta Lumină (nu se garantează accesul în Cetate). Închinare la Sf. Mormânt. Spre seară – întâlnirea grupului la Biroul de Informaţii turistice de la Poarta Jaffa.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.
Ora 23.00 – Deplasare cu autocarul la Aşezământul românesc de la Ierusalim pentru participare la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din noaptea Sfintelor Paşti.

ZIUA 6 – DUMINICĂ, 28 aprilie 2019

Mic dejun.
Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Închinare în Biserica ridicată pe locul casei Sf. Ioan Botezătorul, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan. Intrăm în Ierusalim pe poarta Jaffa și mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Betleem.

 

ZIUA 7 – LUNI, 29 aprilie 2019

Mic dejun.
Ne îndreptăm pașii spre orașul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea cu hramul Sf. Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara și la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume unde ne vom închina în biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul. În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă și închinare la Sf. Mormânt pentru ultima dată în acest pelerinaj.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem

 

ZIUA 8 – MARȚI, 30 aprilie 2019

Mic dejun.
Ora 07:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:40 și aterizare pe aeroportul international din Iași la ora 13:40.
TARIF: 795 Euro
loc în cameră dublă
TOATE TAXELE INCLUSE!
(Grup minim pelerini: 45)

CADOU carte de rugăciuni

Servicii incluse în preţ:
· transport avion Iași – Tel Aviv – Iași, compania WIZZAIR, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
· 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor;
· demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun);
· taxe de intrare la obiectivele din program;
· transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;
· preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.

Nu sunt incluse în preţ:
· tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz; Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană; Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii – 10 euro/persoană; Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/persoană; Asigurarea medicală de călătorie.

Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

Pentru înscriere:
P.C. Diacon Dimitriu Sîrghie Daniel – 0729894255

go top