Tarte cu ciuperci și ouă de prepeliță

Tarte cu ciuperci și ouă de prepeliță

Ingrediente:
– 150 g făină;
– 1 gălbenuș de ou;
– 100 g de unt sau margarină;
– 10 ouă de prepeliță;
– 400 g ciuperci proaspete;
– 50 g ceapă;
– 1 lingură pastă de tomate;
– 1 lingură rasă de cimbru uscat;
– 100 g maioneză;
– 1 salată verde;
– 1 legătură pătrunjel;
– sare;
– piper.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu untul topit, se adaugă gălbenușul și se frământă bine aluatul, apoi se pune la frigider timp de 30 de minute. Se împarte aluatul în 10 bucăți, se întind cu sucitorul și se pun în forme de tartă. Se pun tartele în cuptorul încins și se coc la foc mic cca. 30 de minute, apoi se lasă să se răcească. Se călește 2-3 minute în ulei ceapa curățată, spălată și tocată cât mai mărunt, se adaugă ciupercile curățate, spălate și tăiate în felii. Se călesc până când se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă. Se adaugă cimbrul, sarea și piperul și se amestecă bine. Se dau ciupercile prin mașina de tocat, apoi se amestecă cu maioneza și cu pătrunjelul mărunt. Se pun în fiecare tartă câte 2-3 linguri de ciuperci și peste acestea, în mijlocul fiecărei tarte se pune câte un ou de prepeliță fiert și curățat de coajă. Se pun tartele pe un platou mare și care se ornează cu frunze de salată și roșii.

Poftă bună! Tincuța Vasîlca

go top