Tort aperitiv

Tort aperitiv

Ingrediente aluat:

- 500 g făină;

- 1 lingură drojdie;

- 150 g unt;

- 3-4 ouă;

- ¾ pahar lapte;

- un praf de sare.

Ingrediente umplutură:

- 250 g șuncă presată tocată amestecată cu 250 g unt;

- 1 cutie de sardele amestecată cu 125 g unt;

- 125 g cașcaval ras amestecat cu 125 g unt;

- 2 gălbenușuri fierte.

Ingrediente pentru ornat:

- 1 ou fiert tare;

- 4-5 linguri maioneză;

- 1 gogoșar;

- 1 roșie;

- câteva măsline;

- 1 castravete;

- 1 morcov fiert ras.

Mod de preparare: Se face maiaua dintr-o lingură de făină, puțin lapte și drojdie, se lasă să crească, apoi se frământă cu celelalte ingrediente. Se lasă la crescut, apoi aluatul se coace într-o formă dreptunghiulară sau rotundă unsă în prealabil cu unt. După ce se răcește, se taie în patru părți. Peste prima foaie se întinde jumătate din pasta de șuncă, peste a doua foaie se întinde pasta de sardele, peste a treia foaie se întinde pasta de cașcaval și peste a patra foaie se întinde cealaltă jumătate din pasta de șuncă. Se ornează după imaginația fiecărei persoane cu ingredientele amintite mai sus.

Poftă bună! Tincuța Vasîlca

Share
go top