Veșnică odihnă, doamna Ana Chele!

Azi, 9 mai 2023, clopotele bisericii săvineștene au plâns, pentru că a fost dus la groapă un om care până mai ieri era în mijlocul comunității, un om care le era drag, şi pe care toţi îl apreciau.

Cu inima grea, aducem vestea tristă despre trecerea în neființă a doamnei Ana Chele, viceprimarul comunei Săvinești, care s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani, neîmpliniți.

Ana Chele a fost o persoană cu o contribuție deosebită în comunitatea locală, dedicându-și viața serviciului public și binele oamenilor din Săvinești. Ea a ocupat funcția de viceprimar al comunei, precum și cea de consilier local, timp de mai mulți ani și a fost o forță motrice în dezvoltarea comunității locale.

Doamna Chele s-a implicat cu o mare pasiune în proiectele sociale, culturale și de mediu și a lucrat neobosit pentru a îmbunătăți calitatea vieții comunității. Ea a fost implicată în numeroase proiecte care au avut un impact pozitiv asupra oamenilor din Săvinești.

În plus față de activitatea sa publică, doamna Chele a fost cunoscută și pentru devotamentul său față de familie și prieteni. Ea a fost o persoană iubitoare, caldă și primitoare, care a avut un impact pozitiv asupra tuturor celor care au avut ocazia să o cunoască.

Vestea pierderii sale a fost primită cu tristețe de comunitatea din Săvinești și de toți cei care au avut privilegiul de a o cunoaște și de a lucra alături de ea.

Ana Chele va rămâne mereu în inimile noastre și vom onora amintirea sa prin continuarea muncii sale și prin îmbunătățirea comunității în care a trăit și a slujit cu pasiune și devotament.

Slujba înmormântării a început la ora 12.30, iar cortegiul funerar s-a oprit preț de câteva clipe și în fața Primăriei Săvinești, unde Ana Chele a fost întâmpinată cu flori și lacrimi.

Pe doamna Ana Chele, am cunoscut-o, pentru început, în cadrul bisericii fiind soția epitropului nostru domnul Costel Chele. Era implicată în viața Bisericii, în viața comunității și în viața socială a comunei, fiind și consilier al Primariei Săvinești, în ultima perioadă fiind viceprimar. Era o persoană implicată în tot ceea ce însemna oamenii, problemele lor, tot ce ține de o comunitate. Și o femeie blândă, înțelegătoare, plăcută ca om și iubită de toată comunitatea noastră.

Este o pierdere mare, mare. Este o pierdere mare pentru că fiind și în cadrul Consiliului Local al primăriei era o punte de legătură mare între biserică și între administrația locală. Deci, tot timpul era un sprijin, când apăreau probleme de rezolvat, la nivel de societate, de comună, totdeauna se apela la dumneaei. Și se găsea înțelegere la doamna Ana, totdeauna. Și era foarte implicată, foarte implicată în tot ceea ce făcea ea, nu făcea așa doar ca o profesie, punea suflet în toate cele care le făcea.” Florin Iliesei

Sincere condoleanțe sunt adresate familiei sale și prietenilor în aceste momente dificile, de întreaga suflare săvineșteană:

Doamna Ana a fost o femeie deosebită, cel puțin pentru mine. M-a ajutat foarte mult de fiecare dată când am apelat la dumneaei, dar și pe oricine îi trecea pragul. A fost o doamnă săritoare. Astă toamnă m-am dus la ea într-o problemă așa și zicea: „Hai, nu vii în casă”, zic: „Vin altădată” Când a fost la Ierusalim, în iarna asta, a zis să vii la mine să povestim, cum a fost și în Iordania, ce frumos a fost și am zis: am să vin. Dar timpul nu ne-a mai permis și acum regret. Soțul meu aseară a plâns la ea. Oricum, a fost o doamnă deosebită din toate punctele de vedere, și elegantă, și deșteaptă, și frumoasă, și tot ce este mai frumos într-un om. Condoleanțe, și Dumnezeu să o ierte!” Mihaela Apetrei

Toți cei care au cunoscut-o spun în același glas că era un om bun, nu a supărat și nu s-a supărat niciodată pe nimeni, iubea pe toată lumea și nu a făcut rău nimănui.

„Mare durere. Totul s-a întâmplat mult prea repede. Mă gândeam cum ne-am întâlnit la Paști, cu familia Chele, eram bucuroși că ne vedem într-o zi mare. Și acum când vezi că nu mai e parcă s-a instalat un gol, nu numai pentru familia Chele, ci și pentru noi, pentru întreaga comunitate. Chiar i-am spus dlui Chele: N-ați rămas singur. Mai suntem noi și Dumnezeu. Cred că o să-i fie greu, pentru că într-o familie, când pleacă cineva care ți-e drag, cu care ai fost ani de zile și ai trecut prin suișurile și coborâșurile vieții, imposibil să nu-i simți lipsa. Dar este o vorbă care mi-a plăcut. Thomas d’Aquino spunea în felul următor: „Am plecat de la Dumnezeu și ne întoarcem la Dumnezeu” E adevărat. E foarte, foarte interesant și un concept foarte profund, căci acesta e drumul vieții, am plecat din biserică.prin botez, și ne întoarcem în biserică pentru ultimul drum din această viață.” (Corneliu Cochior)

Amintirea sa nu se va pierde, va dăinui în sufletele celor dragi pe care îi va veghea de acolo de sus, din Ceruri. Domnul Trenchea Adrian, epitrop 2 al Parohiei „Sf. Voievozi” Săvinești a fost alături de familia Chele și în aceste momente.

Dumnezeu să o ierte și suntem alături de Constantin Chele la greaua încercare care o are. Dumnezeu să o ierte pe Anișoara! Fie-i țărâna ușoară!”(Adrian Trenchea)

Membrii partidului în care Ana Chele a activat foarte mulți ani au transmis un mesaj de condoleanțe pe o pagină de socializare, pe care vi-l redăm și dumneavoastră:

Cu profund regret anunțăm trecerea la Domnul a colegei noastre Ana Chele, care a activat foarte mulți ani în cadrul Partidului Național Liberal și care deținea și funcția de președinte a filialei PNL Săvinești. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei.” (Grupul consilierilor liberali Săvinești)

Brîndușa Dediu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top