Vizita Înaltpreasfințitului Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, la Săvinești

Duminică, 21 iunie 2015, credincioșii parohiei „Sf. Voievozi” din Săvinești și membrii Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești au primit vizita și binecuvântarea Înaltpreasfințitul Nicolae, Arhiepiscop Ortodox Român al celor două Americi. Aflat în vizită în România, Înaltpreasfinția Sa a slujit în Duminica a III-a după Rusalii la mănăstirea Popăuți, după care a poposit în comunitatea din Săvinești.

Galerie Foto

„Mă bucur că am întâlnit astăzi la Săvinești o comunitate vie, condusă de un preot devotat, care reușește să organizeze foarte multe activități filantropice și educative. Am vizitat toate departamentele, am fost impresionat de partea de creație, de croitorie și patiserie, dar și de activitățile educative. Cred că părintele și credincioșii au descoperit adevărata misiune și au înțeles importanța educației copiilor pentru viitorul țării. Chiar activitățile de care mi-au povestit voluntarii, cum ar fi culesul plantelor medicinale, sprijină formarea unei familii și ajută la dezvoltarea unei comuniuni în jurul Bisericii. De aceea, îi felicit pe toți cei implicați în proiectele fundației și ale parohiei și îi îndemn să mărturisească și altora despre activitățile lor pentru a învăța unii de la alții și a avea fiecare folos de mântuire”, a declarat IPS Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi.IPS NICOLAE1

După vizita la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv”, IPS Nicolae a luat masa la Centru social-educativ „Popasul iubirii milostive”, iar la final a vizitat parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești.

Născut în Constanța, la 15 aprilie 1967, Înaltpreasfințitul Nicolae Condrea este Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi și membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. A urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, iar în anul 1997 a fost hirotonit diacon și apoi preot celib la parohia „Nașterea Domnului” din Stuttgart, de către mitropolitul Serafim Joantă al Germaniei și Europei Centrale și de Nord. După susținerea tezei de doctorat, părintele Nicolae depune voturile monahale la mănăstirea Radu Vodă din București și devine secretar patriarhal. La 9 martie 2002, părintele Nicolae Condrea a fost ales în scaunul vacant al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada, fiind validat ca arhiepiscop de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la data de 13 martie a aceluiași an. Hirotonirea și instalarea noului arhiepiscop-ales a avut loc în cadrul Congresului anual al Arhipiescopiei, găzduit de Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Montreal, Canada, din delegația oficială făcând parte și Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist.

Mihai P

 3,122 total views,  2 views today