Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț cu un pas mai aproape de „Catalogul online”

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, accesul la tehnologie a devenit esențial pentru educație, informare și conectare. Tehnologia a transformat modul în care interacționăm, învățăm și ne gestionăm activitățile zilnice, iar educația nu face excepție de la această transformare. Recunoscând importanța acestei evoluții, campania „Să ne cunoaștem prietenii”, desfășurată de Parohia „Sfinții Voievozi” Săvinești, a decis să sprijine Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț prin donarea a 100 de tablete electronice, facilitând astfel implementarea „Catalogului electronic”.

Integrarea tehnologiei în sistemul educațional a dus la dezvoltarea unor instrumente inovatoare care îmbunătățesc experiența de învățare și administrare, unul dintre cele mai relevante exemple fiind catalogul electronic.

Catalogul online sau electornic este o platformă digitală utilizată în școli pentru a gestiona și a afișa informații relevante despre elevi și progresul lor școlar. Acesta permite profesorilor să înregistreze notele și absențele elevilor într-un mod centralizat și digital, furnizează acces la rapoarte cu performanțele elevilor, inclusiv medii semestriale sau anuale, note la diverse materii etc.

Totodată, catalogul electronic asigură o gestionare eficientă a datelor elevilor, incluzând informații personale, rezultate la teste și evaluări, istoric academic etc. Oferă părinților și elevilor acces la informațiile relevante în timp real, prin intermediul internetului.

Vă mulțumim tare mult, celor de la Parohia «Sf. Voievozi» Săvinești pentru sprijinul acordat, în donarea către școala noastră a unui număr de 100 de tablete digitale Lenovo. Noi de foarte mult timp ne doream asemenea dispozitive pentru ceea ce înseamnă implementarea «catalogului electronic» în școală. Acum, vom avea posibilitatea ca din toamnă să implementăm acest sistem mult așteptat. Vă mulțumim și sper să fie de bun augur pentru colegii mei, profesorii.” Dir. Prof. Oniciuc Grigoruță – Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț

Utilizarea unui catalog online pentru elevi poate facilita administrarea școlară, îmbunătățind comunicarea între toți cei implicați în procesul educațional și oferind o transparență crescută în privința performanțelor elevilor.

Campania „Să ne cunoaștem prietenii” a demonstrat un angajament puternic față de educație și tehnologie prin donarea a 100 de tablete electronice către Colegiul Național „Petru Rareș”. Această inițiativă nu doar că sprijină implementarea catalogului electronic, dar și deschide noi oportunități pentru elevii și profesorii liceului, facilitând un mediu educațional modern, eficient și transparent. Prin adoptarea și integrarea acestor instrumente digitale, colegiul nemțean se aliniază la standardele educației contemporane, asigurând un viitor mai bun pentru toți elevii săi.

Brîndușa Dediu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top