Emoţii de student

Emoţii de student

Totul începe odată cu gândul la viitorul pe care ţi-l doreşti, apoi urmează nopţile nedormite, căutările continue şi întrebările fără răspuns. În toată această căutare cred că cel mai important lucru este introspecţia şi răspunsul pe care îl găsim în urma acestei autoobservări. La fel de grea este şi decizia pe care în cele din urmă o luăm iar apoi urmează punerea în aplicare.

Emoţii de studentDupă nenumărate căutări pe internet găsim facultatea care ne îndeplineşte toate cerinţele, scoatem o foaie şi un pix şi începem să facem analiza SWOT a ceea ce va urma, dacă punctele tari şi oportunităţile depăşesc punctele slabe şi ameninţările atunci decizia este ca şi luată. Începem să notăm actele ce ne sunt necesare pentru înscriere şi pornim pe drumul lung al răbdării. Între cozi, uşi închise şi acte greşite vedem doar pozitivul; debutăm pe lungul drum al studenţiei. Cu dosarul în mână şi cu emoţii în stomac, după un drum lung şi obositor, ne prezentăm în faţa comisiei de înscriere unde iar ne sunt verificate actele. Fugim între termene limită şi facultăţi pentru a fi siguri că nu ne „ratăm” viitorul. În tot acest iureş puţini ne opresc pentru a ne indica drumul corect, uneori avem noroc şi suntem binecuvântaţi cu un „înger” care ne ascultă şi este alături de noi orice ar fi. După toate acestea ai crede că s-a terminat, dar nu, urmează examene de admitere şi lungi ore de aşteptare a răspunsului dacă ai intrat sau nu acolo unde ţi-ai dorit. Apoi alte drumuri pe care le faci între casă şi facultate pentru a achita taxe şi a semna contracte.
E gata… te poţi relaxa… acum eşti student. Mai e un pic de vară aşa ca profită, din toamnă eşti adult şi va trebui să-ţi gestionezi singur viaţa. Nu te speria de ceea ce urmează, ci fii încrezător în propriile puteri, gândeşte cu mintea şi treci deciziile prin sita inimii şi cu siguranţă vor fi cele mai bune. Succes şi ne auzim la toamnă!

Andra Avasilcăi

go top