Natura o armonie de culori şi de sunete

În orice colţ de lume te vei duce vei găsi un loc minunat din natura care ţi se va întipări adânc în memorie. Aflaţi în mijlocul naturii ne dăm seama că totul a fost creat cu înţelepciune.Cu adevărat Dumnezeu este un mare architect. Natura a fost, este şi va fi întotdeauna cea mai minunată, misterioasă şi fascinanta lucrare poate singurul lucru pe care omul nu-l va putea crea niciodată.

naturaNu cred că există om care să nu fie fascinat de culorile pe care le vede în natură, de combinaţiile coloristice pe care le oferă fiecare anotimp şi fiecare colţ al planetei. Natura are o fire dechisa şi este sinceră cu noi întotdeauna. Ea are un suflet uriaş care cuprinde tot universul. Natura ne vorbeşte trebuie doar să să stăm relaxaţi să ascultăm şi să ne incar-cam cu energia tămăduitoare sunetelor ei. Vuietul valurilor, ciripitul păsărilor, şuieratul vântului, ropotul ploii, zgomotul unei cascade, foşnetul frunzelor, zumzăitul albinelor sunt dorar câteva dinte vibraţiile pe care natura ni le transmite. Fie că-ţi faci timp ca să miroşi un trandafir, sau că urci sus pe munte, sau să te plimbi printr-o pădure sau stai întins într-un câmp minunat cu flori, vei observa că oriunde eşti, asupra ta acţionează o putere vindecătoare. Natura are o putere uimitoare asupra noastră deoarece suntem o parte din ea. Aflaţi în mijlocul naturii suntem cuprinşi de linişte şi de pace.

În orice colţ din natură mergem observăm că sunetele se îmbină cu culorile într-o măreaţă aromonie.În mijlocul naturii sunt atâtea frumuseţi. Soarele trimite spre pământ razele lui mângâietoare şi înfăşoară întreaga natură cu o manţie de lumină. Când privirea noastră se îndreaptă spre înaltul cerului inima tresălta în noi de bucurie. Cerul este prietenul nostru care ne însoţeşte pretutindeni. El este poartă spre univers. Ziua el ne bucură prin albastrul lui şi norii care apar şi dispar, iar noaptea ne bucură prin luminătorii lui luna şi stelele. Curcubeul este cel care ne mângâie privirea după câte o ploaie. El este puntea dintre cer şi pământ şi este brăzdat de cele mai frumoase culori: roşu, portocaliu verde, albastru, indigo şi violet. Este “semnul ceresc” care reprezintă binele, pacea şi prosperitatea. Pământul reprezintă o minunată îmbinare de frumuseţi cuprinse într-un muzeu natural cum ar fi: câmpii roditoare, dealuri împânzite de plante, păduri puternice cu tot felul de copaci giganţi, munţi înalţi, mari ce-şi leagănă valurile.

Pădurea este scenă unde natura dă cel mai frumos spectacol. Florile multicolore, fluturii fragili şi frumoşi, iarba verde parcă sunt adunate toate la un loc ca să atragă atenţia. Vântul adie fericit printre crengile înverzite ale copacilor. Păsările pun liniştea pe fugă intrecan-du-se care mai de care în imnurile de veselie completând spectacolul care se dă în natură. Trecătorii îşi scaldă privirea în verdele crud dominant al plantelor.

Natura este arta lui Dumnezeu cel veşnic.

Prelucrat de Apopei Roxana

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top