O delegație franceză vizitează Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din Săvinești și nu numai

Marți, 7 mai 2024, tărâmul săvineștean a fost vizitat de membrii unei delegații din Franța, reprezentanți ai Asociației Le Roannais – Piatra Neamț, printre ei aflându-se și președintele acesteia, domnul Jacky Polturat.

Delegația franceză a poposit prima dată la Centrul social al Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială, fiind întâmpinați de părintele director Petru Munteanu. Oaspeții au avut ocazia să deguste preparate tradiționale românești, descoperind aromele și gusturile autentice ale bucătăriei locale.

Atmosfera a fost caldă și prietenoasă, părintele Munteanu vorbind despre misiunea fundației și despre impactul pe care aceasta îl are în comunitatea locală. După degustare, delegația a pornit într-un tur al celor mai importante proiecte sociale derulate în comunitatea săvineșteană. Turul a avut scopul de a evidenția eforturile depuse pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din zonă.

Prima oprire în acest periplu a fost la construcția creșei și grădiniței sociale, un proiect ambițios menit să ofere educație timpurie copiilor din familii cu venituri mici. Reprezentanții francezi au putut observa stadiul lucrărilor și au discutat despre impactul acestui proiect asupra dezvoltării copiilor și sprijinului oferit părinților care lucrează.

Delegația s-a îndreptat apoi spre Casa „Ștefan”, un centru social care găzduiește copii și tineri în situații dificile. Musafii au fost impresionați de mediul sigur și educațional oferit acestor copii, și au discutat cu personalul despre programele de suport emoțional și educativ oferite aici.

Ultima oprire a fost la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv”. Delegația franceză a vizitat centrul cu scopul de a înțelege mai bine activitățile desfășurate, de a împărtăși experiențe și de a discuta posibilele proiecte comune. Această interacțiune este esențială pentru dezvoltarea unor soluții inovatoare și eficiente în sprijinul persoanelor vârstnice.

Vizita a inclus o prezentare a serviciilor oferite de centrul de zi, o discuție deschisă cu personalul angajat, precum și o vizită a clădirii. Membrii delegației franceze au fost impresionați de profesionalismul și dedicarea echipei centrului, precum și de calitatea activităților oferite persoanelor vârstnice.

Centrul „Samariteanul Milostiv”: O resursă pentru comunitate

Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din Săvinești a devenit un pilon important în comunitate, oferind o gamă largă de servicii, de la activități recreative și de socializare, până la asistență de recuperare kinestezică și suport psihologic. Scopul centrului este de a oferi o calitate a vieții cât mai bună pentru persoanele vârstnice și de a preveni izolarea socială.

Vizita delegației franceze este doar începutul unei posibile colaborări pe termen lung. Cele două organizații au discutat despre inițiative comune, precum programe de schimb de experiență pentru personal, proiecte educaționale pentru persoanele vârstnice și dezvoltarea de resurse comune pentru a răspunde nevoilor tot mai diverse ale acestei categorii de vârstă.

Vizita delegației franceze la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din Săvinești a deschis noi perspective pentru cooperarea în domeniul asistenței pentru persoanele vârstnice. Această interacțiune demonstrează că prin colaborare și schimb de experiență, putem îmbunătăți semnificativ calitatea vieții celor mai în vârstă membri ai comunității noastre. Ne așteptăm ca această vizită să fie doar începutul unei relații fructuoase și de lungă durată între cele două organizații.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top