„Rugă pentru părinți” la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov

Biserica Ortodoxă Română îl sărbătorește, la 27 decembrie, pe Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

Acesta a fost unul dintre cei șapte diaconi — din rândul evreilor eleniști — aleși de Apostolii din Ierusalim pentru a sluji la adunările Bisericii din primul veac, pentru ca Apostolii să se poată dedica vestirii Cuvântului lui Dumnezeu. Datorită harului și înțelepciunii de care se învrednicise și pentru semnele și minunile cu care își însoțea propovăduirea, a stârnit ura evreilor, care l-au adus la judecată în fața Sinedriului, acuzându-l că hulește Legea și pe Moise. Ștefan le-a arătat însă, cu dovezi din Scripturi, că Legea Veche s-a împlinit prin Hristos și că El este Mântuitorul cel așteptat și prezis de Profeți, mustrându-i totodată pentru împietrirea inimii și lipsa lor de credință.

În fiecare an, pe 27 decembrie, Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti, în parteneriat cu Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială, derulează acţiunea social – filantropică: „Rugă pentru părinţi” la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov.

Devenită deja tradiţie, acţiunea s-a defăşurat după Sfânta Liturghie. La ea au participat voluntari ai Fundației, credincioși ai Parohiei „Sfinții Voievozi”, alături de părintele Petru Munteanu, care au mers să vestească bucuria Naşterii Domnului bătrânilor cu inimi de copil, doritoare de iubire şi afecţiune.

Voluntarii Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială le-au dăruit „bunicilor de o zi” pachete cu dulciuri şi fructe. Pe lângă aceste produse, Fundația a donat și articole de tip pampers, cărucioare de mers, lenjerii de pat, chiuvete și altele, bunuri în valoare totală de 5.250 lei.

Act donatie Roznov

Colindând pe culoarele căminului și aducând cuvinte de încurajare, cei implicați în acțiune au încercat să aducă un strop de căldură și zâmbet pe chipurile celor bătrâni și singuri. Atmosfera a fost plină de emoție și compasiune, iar participanții au simțit un sentiment puternic de solidaritate și înțelegere față de bătrânii aflați în nevoi.

Eforturile depuse pentru organizarea acestei acțiuni au fost întâmpinate cu bucurie și recunoștință de către beneficiari. Dulciurile și fructele oferite de voluntari au fost primite cu drag, întrucât aceste gesturi mărunte aduc o bucurie mare în sufletele triste ale bătrânilor. Este important să ne amintim că fiecare faptă de bunătate și atenție poate aduce lumină și consolare în viața celor care se confruntă cu singurătatea și lipsurile materiale.

În fiecare an ne vizitați, nu ne uitați. Vă mulțumim că ne sunteți alături și de un real sprijin”, a menționat doamna Monica Anghel – Șef Centru.

Prin acțiuni de acest gen, Parohia și Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială demonstrează că preocuparea față de cei aflați în nevoi trebuie să fie o prioritate în comunitate. Astfel, acestea reușesc să transmită un exemplu de implicare activă și de responsabilitate socială, încurajând și inspirând alte persoane să se alăture în astfel de demersuri.

Pe lângă aspectul material, emoțiile și bucuria create în urma acestei acțiuni sunt neprețuite. Bătrânii din cămin au avut ocazia să simtă nu sunt uitați și că există persoane care se gândesc la ei. În fiecare zâmbet și în fiecare privire caldă au putut recunoaște iubirea și respectul cu care au fost tratați.

Această acțiune a dovedit încă o dată că spiritul sărbătorilor de iarnă poate fi transpus în fapte concrete de generozitate și compasiune. Rugăciunea, colindele și împărțirea de daruri reprezintă o modalitate frumoasă de a readuce valoarea și însemnătatea adevărată a acestor sărbători, de a ne reaminti că importanța lor depășește aspectele festive și comerciale.

Astfel de inițiative ne amintesc că în această lume agitată și tumultuoasă, încă mai există oameni cu suflete mari și pline de compasiune, care nu își uită semenii și se implică în ajutorarea celor în nevoie. Fiecare gest de bunătate și generozitate contează și face diferența în viața celor vulnerabili și singuri.

Să sperăm că această frumoasă acțiune va inspira și va mobiliza și alte persoane din comunitate să se alăture eforturilor de a aduce speranță, bucurie și alinare celor care au nevoie de așa ceva. Împreună putem înfrumuseța lumea și face o diferență reală în viețile celor greu încercați.

Brîndușa Dediu

Categorii:Articole | evenimente | Stiri | Stiri

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top