Ruladă de post economică
Ingrediente:
– 3 pahare de făină;
– un pahar cu ceai de plante concentrat;
– 5 linguri margarină;
– 6 linguri zahăr;
– 2 linguri de oțet;
– 200 g marmeladă;
– 10 nuci;
– un vârf de cuțit cu bicarbonat.
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă făina, ceaiul, oțetul, bicarbonatul și zahărul. Se adaugă margarina și se frământă rapid. Aluatul se lasă la odihnit o jumatate de oră, apoi se împarte în jumătate și se întind două foi de jumătate centimetru grosime. Se desface marmelada cu două linguri de apă caldă, se amestecă cu nucile tăiate mărunt și se împarte compoziția peste cele două foi de aluat. Se pliază foile, se strâng capetele celor două rulade, apoi se așază într-o tavă unsă cu margarină și se coc la foc potrivit 30 de minute. Se pudrează cu zahăr și se porționează după ce se răcorește.
Poftă bună!
Ruladă de post economică
Ingrediente:
– 3 pahare de făină;
– un pahar cu ceai de plante concentrat;
– 5 linguri margarină;
– 6 linguri zahăr;
– 2 linguri de oțet;
– 200 g marmeladă;
– 10 nuci;
– un vârf de cuțit cu bicarbonat.
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă făina, ceaiul, oțetul, bicarbonatul și zahărul. Se adaugă margarina și se frământă rapid. Aluatul se lasă la odihnit o jumatate de oră, apoi se împarte în jumătate și se întind două foi de jumătate centimetru grosime. Se desface marmelada cu două linguri de apă caldă, se amestecă cu nucile tăiate mărunt și se împarte compoziția peste cele două foi de aluat. Se pliază foile, se strâng capetele celor două rulade, apoi se așază într-o tavă unsă cu margarină și se coc la foc potrivit 30 de minute. Se pudrează cu zahăr și se porționează după ce se răcorește.
Poftă bună!
https://www.haicunoi.com/?s=rulad%C4%83&x=0&y=0
Tincuța Vasîlca