„Să ne cunoaștem prietenii” – Campanie social – educativă

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, accesul la tehnologie a devenit esențial pentru educație, informare și conectare. Din păcate, nu toate familiile au resursele necesare pentru a-și echipa copiii cu dispozitivele tehnologice de care au nevoie pentru a-și continua educația, mai ales în contextul pandemiei care a impus tranziția către învățământul online. În acest context, campania „Să ne cunoaștem prietenii” și-a propus să facă o diferență semnificativă prin donarea de tablete digitale către familiile nevoiașe.

Un exemplu remarcabil de solidaritate și responsabilitate socială este sprijinul oferit de una dintre instituțiile statului, care a donat parohiei „Sf. Voievozi” un număr impresionant de 500 de tablete electronice. Această inițiativă face parte din campania „Să ne cunoaștem prietenii” și subliniază angajamentul instituțiilor publice în a susține comunitățile locale și a promova egalitatea în educație.

Parohia „Sf. Voievozi” Săvinești este cunoscută pentru activitățile sale caritabile și pentru implicarea activă în sprijinirea celor nevoiași.

Campania „Să ne cunoaștem prietenii” a fost lansată cu scopul de a sprijini copiii din familii defavorizate, oferindu-le acces la tehnologie modernă, necesară pentru continuarea educației și pentru integrarea digitală. Acțiunea de donare a tabletelor reprezintă un pas important în reducerea decalajului digital și în asigurarea unei șanse egale la educație pentru toți copiii, indiferent de situația lor financiară.

Pentru mulți copii din familii nevoiașe, bătrânii singuri, tabletele digitale donate reprezintă mai mult decât un simplu dispozitiv electronic. Acestea deschid porți către noi oportunități educaționale, iar pentru cei vârstnici un mijloc de îmbunătățire a calității vieții prin posibilitatea de informare și comunicare socială. Cu ajutorul tabletelor electronice, copiii pot participa la cursuri online, pot accesa resurse educaționale variate și pot colabora cu colegii și profesorii lor. În plus, aceste dispozitive le permit părinților să fie mai implicați în procesul educațional al copiilor lor și să își extindă propriile cunoștințe.

Parohia Sfinții Voievozi, pe toată perioada lunii iunie desfășoară o campanie social-filantropică cu interes educațional intitulată „Să ne cunoaștem prietenii”. Parohia noastră a primit ca donație un număr de 500 de tablete electronice funcționale, device-uri pe care le-am direcționat către zonele defavorizate din comuna Săvinești, respectiv familii monoparentale, bătrâni, familii cu mai mulți copii. Pentru ca să nu fim greșit înțeleși, deoarece a fost un proces electoral unde toți candidații pentru Primăria comunei Săvinești aparțin de parohia unde eu slujesc, la fel cum și marea parte a consilierilor candidați pe listele electorale, inclusiv cei doi epitropi ai parohiei noastre, precum și un credincios care se ocupă de pangarul bisericii noastre și un angajat al parohiei la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, au candidat la acest scrutin electoral, am hotărât să amân acest demers social – filantropic până după alegerile locale.

Ne bucurăm că am reușit să susținem acest proiect și suntem încredințați că am ajutat pe acești beneficiari să dezvolte abilități și cunoștinețe necesare în vremurile de astăzi. Mulțumesc voluntarilor care s-au implicat în acest proiect și nu în ultimul rând donatorilor.”

Testimoniale

Unul dintre beneficiarii campaniei, Ana Maria, mamă a trei copii, a declarat: „Această tabletă electronică este o binecuvântare pentru familia noastră. Acum, copiii mei pot participa la cursurile online de la școală… Săru’ mâna, domn Părinte!”.

Pentru comunitatea romă este o minune și o bucurie ce ați făcut! Să trăiți Părinte, vă iubim!”, a spus Bogdan Stănescu.

Vă mulțumesc pentru tableta electronică care mă va ajuta să mă conectez cu copiii mei când nu sunt în preajmă”, a menționat doamna Antoneta.

Tabletele digitale donate au fost distribuite cu ajutorul voluntarilor parohiei, care au identificat familiile vulnerabile și nevoiașe din comunitate. Prioritate au avut familiile rome cu mai mulți copii, aceștia fiind cei mai afectați de lipsa accesului la tehnologie, precum și cei vârstnici.

Într-o perioadă în care accesul la educație și tehnologie este vital, campania „Să ne cunoaștem prietenii” face pași importanți în sprijinirea familiilor nevoiașe și în asigurarea unui viitor mai bun pentru toți copiii. Donațiile de tablete electronice nu reprezintă doar un gest de generozitate, ci o investiție în viitorul comunității noastre.

Prin această donație primită și dedicarea voluntarilor din cadrul parohiei „Sf. Voievozi”, campania „Să ne cunoaștem prietenii” sperăm să aducă o schimbare pozitivă în viața beneficiarilor.

 

Share

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top