Sfânta Taină a Botezului – O Bucurie fără Granițe

Sâmbătă, 11 Mai 2024, Parohia Sfinții Voievozi Mihail Și Gavril, Săvineşti a fost luminată de un eveniment deosebit, care a adus bucurie și emoție în inimile tuturor celor prezenți. Am fost onorați să găzduim ceremonia de botez a micuțului Dominic-Ioannis-Tsakiris, fiul iubit al părinților Sorina Angela și Konstantinos. Acești părinți, cu inimile lor pline de emoție, au venit din Atena pentru a marca această taină importantă în viața copilului lor.

Momentul botezului nu a adunat doar comunitatea noastră locală, ci a fost o adunare a diversității culturale și spirituale din diverse colțuri ale țării și ale lumii. Bunici, frați, surori, prieteni, verișori, oameni dragi din toate colțurile țării și ale lumii, inclusiv din Statele Unite ale Americii, Grecia și Marea Britanie, au fost prezenți pentru a împărtăși această bucurie și a fi martori la acest moment special. A fost o demonstrație a unității noastre ca oameni ai credinței, indiferent de origine.

Într-un mediu solemn și plin de recunoștință, Sfânta Taină a Botezului a fost săvârșită de către Părintele Petru Munteanu și Părintele Ovidiu Untea. Rugăciunile rostite au adus binecuvântare și protecție asupra micuțului în drumul său pe calea credinței.

Într-o atmosferă încărcată de emoție și spiritualitate, fiecare gest și cuvânt a fost plin de semnificație. Zâmbetele și lacrimile de fericire au încununat acest moment special. Oaspeții noștri au simțit nu doar adâncimea și sacralitatea ceremoniei, ci și măreția arhitecturii sfintei biserici. Au admirat peisajele pitorești ce îmbrățișează cu tandrețe această oaza de liniște, aducând un zâmbet pe chipurile lor, înțelegând că natura și credința se unesc armonios în dansul etern al timpului.

„În ziua botezului micuțului nostru, am avut onoarea să pășim pentru prima dată în Biserica Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Săvinești. Trebuie să mărturisesc că am fost extrem de plăcut surprinși de ceea ce am descoperit aici. Biserica reușește să îmbine armonios modestia și splendoarea, iar sentimentul de dragoste pare să pulseze din fiecare pictură și detaliu arhitectural. Deși inițial ceremonia părea asemănătoare cu cele grecești, trebuie să mărturisesc că am plecat cu senzația că a fost o experiență mult mai personală și mai specială decât am fi putut găsi altundeva.”  a declarat Konstantinos Tsakiris, tatăl micuțului încreștinat.

Botezul micuțului Dominic-Ioannis a fost mai mult decât o simplă ceremonie religioasă; a fost o celebrare a vieții, a credinței și a unității noastre ca comunitate. În această zi de sărbătoare, am reafirmat legăturile noastre de dragoste și sprijin reciproc.

Categorii:Articole | evenimente | Stiri | Stiri

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top