Zile de naștere sărbătorite în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice din Săvinești

După cum bine s-a obișnuit, la sfârșitul fiecărei luni se celebrează zilele de naștere ale celor născuți în luna respectivă.

Astfel, pe data 4 septembrie 2023, beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice din Săvinești s-au adunat cu mare bucurie în suflete pentru a le fi alături colegilor lor născuți în luna august.

Sărbătoriții lunii august sunt: Acojocăriței Rodica, Baghiu Vela, Comănescu Angela, Diaconescu Ioan, Gontariu Maria, Manolachi Miluță, Marcu Augustina, Maxim Angelica, Măriuța Maria, Sârbu Ana, Stache Gheorghe, Ciobanu Constantin, Roman Elena, Căpățână Augustin, Popa Maria, Iacob Maria, Aanei Viorica, Horvath Maria și Vasilache Doina. Deși, nu au reușit să onoreze cu prezența toți sărbătoriții, cu siguranță au transmis gândurile lor bune participanților.

Ziua de naștere este tratată de fiecare persoană în parte, ca fiind o zi specială. Aceasta constituie un prag de trecere între trecut și viitor, simbolizând astfel momentul de conștientizare asupra aspectelor care mai pot fi păstrate sau nu în funcție de modul în care au influențat bunul curs al vieții.

De asemenea, se cunoaște faptul că într-o astfel de zi, sărbătoriții doresc să fie înconjurați de acele persoane care reușesc să îi facă să se simtă importanți și prezenți în viețile lor.

Mergând pe acest considerent s-a decis și organizarea acestei frumoase activități, în cadrul căreia fiecare persoană este tratată ca individualitate, ținându-se seama de nevoia cea mai importantă a omului, și anume aceea de apartenență la un grup.

Se cunoaște faptul că o parte dintre beneficiarii centrului se confruntă cu singurătatea, neavând cu cine împărtăși bucuria unei astfel de zile.

A fost foarte frumos. Nu mă așteptam la o astfel de surpriză. Credeam că m-ați chemat la o activitate, și atât. Fiind singură mi-a prins tare bine să fiu înconjurată de multe persoane. Iar momentul în care ni s-a cântat «La mulți ani!» sărbătoriților, m-a emoționat tare mult”, susține doamna Comănescu Angela, una dintre beneficiarele născute în luna august.

Activitatea de sărbătorire a celor născuți într-o anumită lună a devenit un simbol al centrului, iar fiecare dintre ei își așteaptă rândul cu nerăbdare pentru a li se cânta de către ceilalți colegi ai lor „La mulți ani!”, moment special în care își împart zâmbete  între ei, încărcându-se cu o stare de bucurie.

Larisa Ciobanu

Share
Categorii:Articole | evenimente | Stiri | Stiri

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top