Din suflet pentru suflet!
„Poruncă nouă vă dau vouă: să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul” (In. 13, 34).
Postul Mare reprezintă o perioadă de renaştere spirituală, de regăsire a fondului uman pozitiv şi de apropiere de Dumnezeu. În această perioadă învăţăm să ne redescoperim, să căutăm ceea ce am pierdut în lupta cu viaţa de zi. Acum învăţăm că durerea noastră e de infinit de ori mai mică în comparaţie cu durerea Domnului care ne-a văzut de atâtea ori îndepărtându-ne de la cele sfinte şi alegând pe atâtea căi greşite… Postul este deci şi perioada în care Îi mulţumim Creatorului pentru dragostea Lui fără de sfârşit şi pentru mila Sa.
E ca şi cum am deschide ochii, iar în faţa noastră s-ar desfăşura o lume pe care o credeam pierdută în cotidianul omului modern. Poate o să învăţăm din nou să mergem la Biserică, să ascultăm Cuvântul Domnului şi să încercăm să-l înţelegem.
Postul nu se rezumă însă numai la cuvinte şi la abţinerea de la unele alimente ci şi la ajutarea celor aflaţi în dificultate.
A venit timpul să vedem că cererile noastre sunt neînsemnate în comparaţie cu durerile unor oameni asupriţi de soartă, neajutoraţi şi bolnavi, dar care au învăţat să-şi accepte suferinţa şi să se bucure de ea, pentru că îi înalţă mai presus de orice. Când toate vor cădea, va rămâne doar iubirea şi speranţa care va lumina calea spre fericirea eternă.
Să ne iubim deci aproapele!
La aceste aspecte s-au gândit şi elevii Colegiului „M. Sadoveanu”, când au decis să se implice în diverse activitati filantropice, pentru a bucura, în preajma Sărbătorilor de Paște, pe cei nevoiaşi sau în durere.
Astfel, participarea lor s-a facut simţită in activităţile filantropice desfăşurate la Centrul de Plasament „Sf. Stelian”- Paşcani, în perioada Postului Mare.
Activitatea, coordonată de doamna profesoară de religie, Dimitriu Sîrghie Vasilica, a reunit mai mulţi elevi ai colegiului, fiecare aducând câte un pacheţel pe care să îl doneze celor aflaţi în suferinţă. Odată ajunşi acolo, elevii au împărţit pacheţele copiilor orfani şi câtorva familii cu o situaţie precară.
La întoarcere elevii au fost recompensaţi cu diplome din partea profesoarei coordonatoare şi au făcut promisiunea că vor mai organiza alte activităţi şi cu alte ocazii.
Aşadar, să ne îndreptăm privirea către Domnul Dumnezeu şi către aproapele care are nevoie de dragostea şi ajutorul nostru pentru că numai aşa vom întâmpina cum se cuvine marea Sărbătoare a Învierii Domnului.
Bogăţia creştinului nu este a aduna pentru sine, ci a împărţi ce are cu ceilalţi.
Neofet Iulian –clasa a XI-a A, Colegiul Național „M. Sadoveanu”