La Săvineşti a început a VIII-a ediţie a Taberei de creaţie Aripi de înger

În perioada 17-26 august 2013, Parohia Săvineşti II din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, organizează Tabăra de creaţie „Aripi de înger”, ediţia a VIII-a.

Partenerii activităţilor sunt filiala Săvineşti a Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă” (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Primăria Săvineşti, Consiliul Local Săvineşti, Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț, precum şi numeroşi credincioşi, care au sprijinit financiar activitatea taberei. Părintele paroh Petru Munteanu a precizat că scopul acestei tabere este întreit.

„Primul scop al taberei este acela de a scoate copiii din casă și de a-i învăța să se bucure socializând și descoperind noi prieteni. Cel de-al doilea scop este educativ, copiii învățând despre cromatica, nuanțele și culorile care ne înconjoară, transpunându-le ulterior pe hârtie, sub îndrumarea educatorilor. Al treilea scop al taberei este cel catehetic. Participanții la această tabără sunt tineri şi copii din Săvinești, Neamț și din zonele limitrofe. O parte din aceştia au venit din străinătate împreună cu părinţii lor, redescoperind frumusețea Bisericii, a sfintelor icoane și a cântecului bisericesc”, a declarat pr. paroh Petru Munteanu.

La tabăra de anul trecut, la Săvineşti a venit și un grup de 12 tineri din Hong Kong. Anul acesta, 36 de tineri din Germania, China și Hong Kong s-au implicat în activităţile taberei, învăţându-i pe copii jocuri şi cântece noi.

„Avem bucuria de a avea pentru prima dată tineri din Republica Moldova, veniți împreună cu prof. de istorie Eugenia Ciutac de la Liceul Teoretic Măgdăceşti, Raionul Criuleni, Republica Moldova. În prezent, tabăra se bucură de prezenţa a peste 150 de tineri. Tabăra este gratuită, copiii beneficiind de materiale didactice, îndrumători, de o masă de prânz la Centrul social „Popasul iubirii milostive” al parohiei Săvinești”, a adăugat pr. paroh Petru Munteanu.

Activităţi sportive în cadrul Taberei de creaţie „Aripi de înger”

Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț este unul din partenerii tradiţionali ai parohiei Săvineşti II din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ. Prin implicarea prof. Gabi-Gheorghe Paisa, reprezentantul Direcției Județene pentru sport și tineret Neamț, în cadrul Tabărei de creaţie „Aripi de înger”, ediţia a VIII-a care are loc la Săvineşti, vor fi derulate mai multe activităţi sportive. „Ca și în anii trecuți, Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț s-a implicat într-un parteneriat cu parohia și cu Primăria din Săvinești, prin organizarea de acțiuni sportive cu copiii participanți la această tabără. Acestea constau în jocuri distractive prin care copiii vor face mișcare, se vor distra și vor diversifica acțiunile din cadrul taberei. Pentru copii și tineri, jocul și mișcarea sunt foarte importante, în primul rând pentru dezvoltarea organismului și în al doilea rând pentru a învăța cum să-și ocupe timpul liber într-un mod sănătos, făcând și acasă ce au învățat în tabără. Rodul acestui parteneriat cu parohia Săvinești II este un câștig în primul rând pentru copii, care vor fructifica baza materiala a Direcției Județene pentru sport și tineret, care constă în panouri de baschet, mingi de oină, corzi de sărituri, mingi de volei, fotbal, insuflându-le prin diferite jocuri spiritul de echipă și ideea de respectare a regulilor”, a declarat prof. Gabi-Gheorghe Paisa.

„Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu”

Tabăra de creaţie „Aripi de înger”, ediţia a VIII-a, de la Săvineşti a adunat anul acesta tineri din din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg. Ei au derulat activităţi recreative pentru copiii din tabără. „România este unul din locurile în care ne-am dorit să ajungem, aici desfășurându-se unul din cele mai importante parteneriate pe care Nürnbergul le are cu Hong Kongul. De aceea suntem aici. Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu. Ne simțim foarte apropiați de acești copii pentru ca nu suntem cu nimic diferiți față de ei. Ne folosim inima și zâmbetul ca să ne apropiem de ei. Eu consider că diferențele lingvistice nu reprezintă o barieră. Chiar dacă suntem din țări diferite, aparținem aceleiași lumi și totul este posibil dacă acționezi din inimă”, a declarat Candice Wong din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg.

„Pentru noi, Săvineștiul este mai cunoscut decât Piatra Neamț”

Tinerii de la Young Menâs Christian Association (YMCA) au participat la Tabăra de creaţie „Aripi de înger”, ediţia a VIII-a. Michael Götz din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg – Germania ne-a mărturisit  că Săvineștiul „este o comunitate mică, dar care prin acțiunile care se desfășoară a devenit foarte mare”. „Pentru noi, Săvineștiul este mai cunoscut decât Piatra Neamț. Noi suntem foarte bucuroși. Comunitatea ortodoxă de aici desfășoară activități sociale foarte frumoase și noi ne bucurăm să fim în mijlocul ei, participând la aceste evenimente”, a spus Michael Götz.

Sursa: http://basilica.ro/stiri/la-savinesti-a-inceput-a-viii-a-editie-a-taberei-de-creatie-iaripi-de-ingeri_9380.html

4,128 total views, 4 views today