Timp pentru Dumnezeu

Timp pentru Dumnezeu

Cine suntem noi?… Nişte oameni care treptat… îşi pierd valorile. Devenim lipsiţi de sentimente, parcă nu mai avem nevoie de suflet.
Mai avem în suflet credinţă, nădejde, înţelepciune, dar avem şi o parte mai puţin frumoasă, care ne domină de fapt, din umbră.

Suntem mereu ocupaţi… uităm să dedicăm câteva minute lui Dumnezeu. Uităm că Dumnezeu este Cel care ne oferă cele mai frumoase clipe din viaţa noastră. Uităm că Dumnezeu ne păzeşte oamenii cei mai dragi. Uităm să mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne trezim în fiecare dimineaţă nu doar pentru că sună ceasul, ci pentru că avem o mulţime de motive pentru a ne trezi.
Suntem mereu ocupaţi… să acordăm câteva minute celor din jurul nostru, celor care poate, au nevoie de ajutor, au nevoie de noi; să acordăm câteva minute unui copil care cerşește, unui bătrân sau unui bolnav. Poate au nevoie doar de alinare, de un zâmbet, de un colţ de pâine. Aţi vazut pe cineva să cerşească nu pentru bani, ci pentru sentimente?!
Sentimentele nu se cer, se dăruiesc, din suflet.
Suntem mereu ocupaţi… să spunem un simplu „mulţumesc”, un simplu „iartă-mă”, să spunem cât de mult contează prezenţa celor dragi în viaţa noastră.
Şi cu totii ştim că noi putem mai mult pentru că în fiecare zi, în fiecare ceas, avem nevoie de… timp pentru Dumnezeu!

Arsenie Miruna, clasa a IX-a A,
Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani

go top