Viața este frumoasă și merită trăită

Viaţa este frumoasă şi merită trăită indiferent de câtă suferinţă aduce, indiferent de câte lacrimi provoacă. În această viaţă toţi trecem prin diferite încercări şi suferinţe.

viataEste foarte importantă atitudinea noastră şi gândurile cu care începem fiecare zi din viaţă. De multe ori trebuie să gândim nu numai cu mintea ci şi cu sufletul. Pentru fiecare din noi viaţa este un dar este o experienţă unică şi o uimitoare călătorie prin timp. Numai noi suntem responsabili de cum trăim fiecare clipă. În fiecare zi trebuie să iubim. Fiecare picătură de iubire pe care o dăruim poate fi o poartă de lumină pentru orice suflet de lângă noi. ”Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru ca să urce până la El” (Michelangelo Buonarotii).

Se întâmplă uneori să ajungem într-un punct când viaţa ni se pare extrem de grea, când starea noastră se înrăutăţeşte simţitor, când simţim că nu putem înainta pentru că nu putem vedea ieşirea. Nu înţelegem că lucrurile nu se întâmplă cum vrem noi, ci ele se întâmplă cum sunt menite să fie după voia lui Dumnezeu. Este greu să treci peste anumite momente din viaţă, dar nu este imposibil. Pentru ca viaţa să fie mai uşoară trebuie să mergem după reperele alese de Dumnezeu altfel ne rătăcim. Trebuie să avem o perspectivă amplă asupra lucrurilor. Viaţa este frumoasă pentru că pe lângă suferinţă ne aduce şi multe privilegii. Bucuria de a ne naşte, de a ne trăi copilăria, de a fi mândria părinţilor noştrii, de a simţi plinătatea şi împlinirea iubirii adevărate, de a fi binecuvântaţi cu copii sănătoşi sunt adevăratele privilegii ale vieţii. Ca viaţa să devină şi mai frumoasă trebuie să alegem tot ce este frumos şi bun. Orice faptă bună făcută astăzi poate să devină în timp o amintire plăcută ce ţine de trecut. Rareori reuşim să ne oprim din fuga noastră prin viaţă şi să privim albastrul cerului străpuns de razele soarelui, să urmărim în zbor o pasăre sau un fluture, să mirosim o floare, să ascultăm foşnetul frunzelor să ascultăm în tăcere susurul unei ape sau să ne încântăm auzul cu ciripitul păsărilor ascunse printre crengile copacilor.

Viaţa merită trăită cu bune cu rele, cu lacrimi cu fericire, cu zâmbete cu iubire şi înţelegere, acceptându-ne defectele şi bucurându-ne de calităţile cu care suntem înzestraţi de la Dumnezeu.

Apopei Roxana

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top