Tabăra de creaţie „Aripi de înger” a Parohiei Săvineşti din acest an a însemnat pentru cei 160 de copii multe ore de activităţi recreative şi educative.
Unul din jocurile preferate ale participanţilor a fost „Comoara”. Acesta a fost coordonat de eleva Antonia Bertalan, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, care face parte de cinci ani din Organizaţia Naţională a Cercetaşilor din România. „În primul rând, concurenţii sunt grupaţi în echipe. Ei trebuie să îndeplinească probe fizice, de cultură generală şi de logică. Comoara a constat în găsirea unei piniate, realizată de trei colegi cu ajutorul unui balon pe care am aplicat straturi de aracet şi ziare. La final, balonul a fost spart, ramânând doar cochilia şi ornându-se cu hartie creponat. Jocul s-a desfăşurat neaşteptat de bine, copii fiind încântaţi şi cooperativi. Acest joc a fost aplicat la toate cele trei categorii din tabară: pitici, juniori şi seniori. Acest treseu a avut loc în parcul din Savineşti, iar comoara a fost ascunsă într-un copac”, a amintit Antonia Bertalan. (Constantin Ciofu)
Pregătiri pentru momentul artistic din ziua premierii
La Căminului Cultural din Săvineşi s-au derulat pe toată perioada Taberei de creaţie „Aripi de înger” pregătiri pentru programul artistic care va avea loc în festivitatea de încheiere a activităţilor.
Copiii au fost împărţiţi pe grupe pentru ca activitatea să se deruleze cât mai uşor. „O parte dintre ei au pregătit programul artistic pentru ultima zi de tabără, iar alţii au vizitat muzeul etno al doamnei Maria Voicu. În cadrul programului artistic au fost cuprinşi toţi participanţii, în special cei care au aptitudini artistice. Aceasta pentru că ideile sunt ale copiilor, iar noi ţinem seama de ele. Acest program de dansuri a fost coordonat de prof. Constantin Munteanu. De asemenea, Andreea Ursu, voluntar în cadrul taberei, a pregătit un grup vocal, iar ceilalţi voluntari s-au implicat în descoperirea copiilor talentaţi”, a declarat Ana Tofan, directorul taberei. (Constantin Ciofu)