Dulceață de dovlecel

dovlecelSe curăță dovleceii și se taie cubulețe.

Se pune 1 l de apă cu 100 g oțet și se amestecă bine, apoi se adaugă cubulețele de dovlecel.

Se lasă în apă aproximativ 10-12 ore, după care se clătesc de vreo 4-5 ori cu apă potabilă.

 La 2 farfurii adânci de cubulețe se face un sirop din 350 ml apă și 1 kg de zahăr.

Se pun la foc domol, nu iute, și se lasă să fiarbă până când cubulețele devin străvezii.

Când dulceața de dovlecel este fiartă, se adaugă 1 lămâie tăiată cubulețe mici.

La 1 kg de dulceață se adaugă ½  pachețel de zahăr vanilat.

Se pune dulceața fierbinte în borcanele încălzite în prealabil, apoi se capsează și se dau ½ oră la bain-marie.

Poftă bună!

Iulia Romedea

 

 

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top