IPS Teofan cu ocazia sărbătoririi Unirii Moldovei cu Țara Românească: ”Dumnezeu și familia trebuie să fie cuvinte fundamentale pentru poporul român”

Dumnezeu și familia sunt cele două cuvinte fundamentale care trebuie să caracterizeze poporul român, a declarat Înalt Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la manifestările de la Iași prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească.

IPS Teofan”Am rostit o scurtă rugăciune în această zi binecuvântată. Rugăciunea rostită se așează ca o nădejde că ceea ce s-a împlinit acum 155 se întărește, se menține și se adâncește. 24 ianuarie este zi de aniversare, de conștientizare. Această dublă fațetă, ca ea să se împlinească, putem fi ajutați de două cuvinte pe care măritul domn Alexandru Ioan Cuza le-a rostit, cuvinte rostite de câteva ori înainte de ceremonia aceasta. Dumnezeul părinților noștri a fost cu țara, a fost cu noi. Acolo unde nu este familie, nu este societate și fără societate nu poate fi națiune, spunea măritul domn.

Dumnezeu și familia, aceste două cuvinte rostite pot fi împlinite dacă românul de astăzi și românul de mâine încearcă să înțeleagă că sunt fundamentale”, a spus în cuvântul său ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

****

Şi în biserica noastră, ”Sf. Voievozi” Săvinești, Protopopiatul Roznov, în data de 24 ianuarie s-a comemorat acest eveniment important prin intonarea Horei Unirii de către corul bisericii înpreună cu toţi credincioşii aflaţi  în sfântul locaş.

Sursa: jurnalspiritual.eu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top