„Mama, icoană în suflet” – Mărțișoare muzicale la Centrul de zi din Săvinești

Mama – un cuvânt simplu, dar care poartă cu sine o putere și o semnificație imensă. Mama este cea care ne-a dat viață, ne-a crescut, ne-a iubit și ne-a învățat multe lucruri importante de-a lungul timpului. Este o icoană în sufletul nostru, un simbol al iubirii necondiționate, ea ne iubește indiferent de câte greșeli facem, și ne oferă sprijinul și încurajarea de care avem nevoie să înfruntăm greutățile vieții, este o emblemă a dăruirii și a sacrificiului.

Ea poartă în lume iubirea, speranţa şi bucuria, este adăpostul grijilor noastre cotidiene. Mama înseamnă casă şi fericire, linişte şi libertate, lacrimă şi zâmbet, nesomn şi energie. Toate le adună în sufletul ei ca pe-o virtute ce-o numim frumuseţe morală.

Mama este și o comoară, care ne învăță să apreciem valorile adevărate ale vieții. În mod constant, ea ne învață despre onestitate, integritate, iubire și compasiune, și ne încurajează să fim buni și generoși cu ceilalți.

În fiecare an, la data de 8 martie, ne oprim să ne amintim de femeile din viețile noastre, în special de mamele noastre. Ziua Internațională a Femeii este o ocazie de a ne exprima recunoștința și admirația față de puterea și influența lor în viețile noastre.

Ziua mamei este momentul potrivit pentru a ne exprima recunoștința și admirația pentru toate darurile primite de la mama și pentru a le arăta cât de mult le iubim și le apreciem.

Această zi deosebită nu putea trece neobservată de Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” din Săvinești, care, astăzi, 7 martie 2023, a fost gazda evenimentului „Mama, icoană în suflet”, organizat în colaborare cu Asociația culturală Viva Allegria din Piatra Neamț.

Corul de copii Viva Allegria a demonstrat încă o dată puterea muzicii de a aduce bucurie și lumină în inimile oamenilor, în special în cele ale celor aflați la o vârstă înaintată.

Mărțișorul muzical a fost oferit de Rareș Grigoraș, Daria Cucoară, Ariana Bărbieru, Binaca Păvăleanu, Daria Parlafes, Ecaterina Maslicov, Flavio Amariei, Monica Nechita, Crista Ursache, Bianca Amarinei, coordonați de doamna Alina Apetrii.

Suntem foarte bucuroși că am putut dărui un strop de fericire în inimile persoanelor aflate astăzi la Centru. Ne-am simțit minunat, am primit căldura oamenilor și am fost exact ca o familie – muzica unește suflete! Doresc să transmit tuturor femeilor, cu ocazia zilei  de 8 martie, un sincer ,,La multi ani ”,  multă  sănătate, bucurii și împliniri alături de cei dragi!”, a spus doamna Alina Apetrii.

Precum un copac înflorit, fiecare copil a adus laolaltă o varietate de sunete și voci armonioase, ca de îngeri, împreună formând un întreg care a adus încântare și emoții, câte o lacrimă pe chipurile celor trecuți de vârsta pensionării. Fiecare notă, fiecare vers, a creat o atmosferă de încântare și pace în sufletele celor din audiență. Asemenea unui curcubeu care strălucește pe cer, Viva Allegria a adus o varietate de culori și tonuri, ceea ce a creat un amestec minunat de sunete și emoții care i-a impresionat pe „bunicii săvineșteni”. Corul Viva Allegria este un exemplu de armonie și uniune, iar prin muzica lor au reușit să inspire și să aducă încântare în viețile celor din jur.

Prin muzica lor, copiii au reușit să îmbunătățească starea de spirit a acestor oameni în vârstă, aducându-le un strop de fericire și de bucurie în inimă. Prin sunetele lor armonioase și emoționante, acești copii au adus o rază de lumină și bucurie în viețile

Programul artistic s-a încheiat cu urare de La mulți ani!, iar fiecare doamnă, prezentă la eveniment a primit câte un trandafir din partea doamnei Alina Apetrii. Și tinerele talente au fost răsplătite cu câte un mărțișor, mai dulce.

„Toți știm că petrecerea timpului înconjurat de alte persoane, instalează o stare de bine, de beatitudine, de empatie și acceptare a noastră și a semenilor noștri. Guvernate fiind de acest concept, împreună cu colega mea, Brândușa Dediu, organizăm saptămânal activități de socializare și relaxare pentru ”bunicii săvineșteni” trecuți de frumoasa vârstă de 65 de ani. Printre activitățile principale derulate la centru, până în acest moment, se numără confecționarea de mărțișoare, care au fost oferite de 1 martie reprezentanților instituțiilor cheie din Săvinești, confecționarea de brățări pe care urmărim să le vindem și din a lor vânzare să achităm o cotă parte necesară excursiei mult dorită de aceștia. De asemenea, au avut și o zi de cinema, zi în care au vizionat filmul „Omul lui Dumnezeu – Viața Sfântului Nectarie din Eghina” și alte diverse activități. O dată ce se apropie o zi specială pentru toți dintre noi, și anume 8 Martie am dorit să îi mai surprindem încă o dată cu o activitate pe placul lor, oferindu-le un mic spectacol în cadrul centrului prezentat de Grupul muzical al copiilor din Piatra Neamț ”Viva Allegria”. Aceștia ne-au încântat cu cântece închinate mamei. Din nou, beneficiarele au fost surprinse plăcut, până la lacrimi, și și-au manifestat și de această dată profunda mulțumire. Ne este mare bucuria când simțim recunoștință din partea acestora și le observăm benefica evoluție de când au pășit pragul acestui centru.”, a menționat Larisa Ciobanu, asistent social în cadrul centrului de zi.

Sunt fascinată de această zi minunată, dar mai întâi, doresc să mulțumesc conducerii centrului pentru frumoasa organizare și pentru primirea de care am fost privilegiată astăzi. Cel mai frumos cadou a fost spectacolul oferit de copiii „Viva Allegria”, care ne-a încântat cu frumoasele melodii închinate mamei. Ziua de astăzi m-a încântat și mi-a schimbat starea de spirit. Vă mulțumesc!”, Rodica Vasilache.

Astăzi, 7 martie, am petrecut la Centrul de zi Săvinești câteva ore minunate, împreună cu grupul de doamna de una certă etate. Grupul muzical Viva Allegria ne-a încântat sufletele cu cântece de mulțumire adresate tuturor femilor și în special mamelor. Ne-au dăruit foarte multe emoții, dar și o mare încântare. Mulțumim foarte mult celor care au pus mult suflet la organizarea acestui eveniment, atât de frumos. Mulțumim pentru mărțișorul muzical dăruit!” Florica Savin.

A fost suficient să merg la Școala Veche, să particip la activitatea organizată de fetele cele dragi, Brîndușa și Larisa, ca să uit de toate necazurile. Apreciez programul pregătit cu nota 10 plus felicitări. Copiii care au cântat sunt foarte talentați, promit mult. Mulțumesc din inimă, m-au dus în anii tinereții, când pregăteam și eu astfel de programe cu foștii mei elevi. Vă mulțumesc, din nou, pentru cee ace sunteți: deștepte și talentate, nu vă lipsește nimic. Pentru toate acestea, vă doresc sănătate, Dumnezeu să fie cu voi și să vă aibă în paza Lui!” Maria Roibu

Născută la data de 7 martie, doamna Didița Șefler și-a sărbătorit ziua alături de colegii de la centru, de copiii Viva Allegria și precizat: „A fost o zi frumoasă, cu cântece și voie bună. Mulțumesc pentru urările făcute! La mulți ani cu sănătate și bucurii!” Didița Șefler.

La mulți ani cu sănătate, un post în pace și liniște. O primăvară frumoasă!” Varvara Dumitrache.

La mulți ani cu sănătate, liniște și bucurii!” Aurora Cojocaru.

La mulți ani, tuturor femeilor! A fost o zi foarte frumoasă, mulțumim pentru surpriză!” Maria Baluș

A fost o zi frumoasă și vă mulțumim din toată inima pentru pacea sufletească și bucuria de a ne reîntâlni. Cu bucurie venim de fiecare data, aici la centru.” Melentina Savin

Mamele sunt pansamentul sufletului, care ne vindecă rănile și ne îmbunătățesc starea de spirit. Ele sunt ca vântul blând care aduce cu sine parfumul florilor de primăvară.

Pe această cale, Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” transmite un călduros La mulți ani, tuturor femeilor!

go top