Povestea celor trei cuvinte

Un băiețel, pe nume Alex, a venit într-o zi de la școală. Pe drum, s-a întalnit cu prietenul său, Ionel, care avea o bicicletă nou-nouță.

– Hei, Ionel! Îmi dai și mie bicicleta?

– Nu! E doar a mea! Nu o dau nimănui!

true-friends-01– Nu mai vorbesc cu tine niciodată! spuse Alex.

– Nu ai decât! și a plecat mândru pe bicicletă.

Alex a mers supărat spre casă, dar când a ajuns, un miros îmbietor de cozonac făcut de bunica sa îl înveseli. S-a așezat la masă și a înfulecat totul sub privirea tristă a bunicii. Apoi a plecat de la masă fără să-i sufle bunicii nicio vorbă. Seara, stând în pat, îi auzi pe părinții lui vorbind despre problemele din casă.

– Hmmm, aș vrea să existe un cuvânt magic, ca „Abracadabra” sau „Hocus-Pocus”, care să îl facă pe Ionel să-mi dea bicicleta, să o facă pe bunica fericită și să rezolve toate problemele părinților. Și, cufundat în gânduri, adormi. În acea seară, îngerul păzitor îi apăru în vis:

– Alex, să știi că pentru a rezolva toate problemele nu există doar un cuvant, ci trei: Te rog, Mulțumesc și Te iubesc. Încearcă-le și nu vei da greș.

Ce frumos era îngerul! De-abia aștept să pun în practică ce mi-a spus! gândi Alex. Întorcându-se de la școală, se întâlni din nou cu Ionel, și îl salută prietenește.

– Credeam că ești supărat pe mine, spuse Ionel.

– Nu. Până la urmă e a ta, și mi se pare corect să faci ce vrei cu ea. Dar nu m-aș supăra dacă m-ai lăsa să mă plimb cu ea, te rog. Ionel, surprins si înduioșat, îi dădu de-ndată bicicleta.

Apoi Alex îi înapoie bicicleta si plecă acasă, unde bunica îl aștepta cu masa pusă, dar, în schimb, de data asta, stătu cu bunica și o întrebă:

– Bunico, de ce erai supărată ieri?

– Pentru că nu a ieșit bine cozonacul.

– Eu unul cred că a fost delicios, și de aceea îți multumesc.

Atunci bunicii i se ivi un zâmbet.

Seara, Alex s-a dus la mama sa și i-a zis:

– Mămico, știu că tu și tata aveți probleme, dar voiam doar să-ți spun: Te iubesc!

– Hai, gata, la culcare! spuse mama emoționată.

„Copii, țineți minte să folosiți cele 3 cuvinte magice te rog , mulțumesc și te iubesc, deoarece vă vor ajuta foarte mult în viață.” Îngerul păzitor.

Repovestită de Bogdan Romedea

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top