Prăjitură cu nucă de cocos și frișcă

Prăjitură cu nucă de cocos și frișcă

Ingrediente blat:
– 5 albușuri;
– 200 g zahăr;
– 100 g nucă de cocos;
– 1 praf de copt stins cu lămâie sau oțet;
– 5 linguri făină;
– 100 ml lapte.
Prăjitură cu nucă de cocos și frișcă

Prăjitură cu nucă de cocos și frișcă

Ingrediente cremă:
– 5 gălbenușuri;
– 100 g zahăr;
– 1 budincă de vanilie sau de căpșune;
– 3 linguri făină;
– 570 ml lapte;
– 200 g unt.
Ingrediente ornat:
– 200 g frișcă;
– vișine sau căpșune din dulceață.
Mod preparare blat:
Se bat albușurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă nuca de cocos, praful de copt și făina. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu făină și se coace la foc potrivit. Când este coaptă, caldă fiind, se însiropează cu laptele rece.
Mod preparare cremă:
Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă praful de budincă, făina și laptele apoi se fierbe compoziția pe aburi. Când e rece, se amestecă cu untul. Pe blatul rece se întinde crema, apoi se taie prăjitura în pătrate. Deasupra fiecărei porții se pune puțină frișcă și o vișină sau căpșună.

Poftă bună!
Tincuța Vasîlca

go top