Zilele Mitropolit Visarion Puiu”, ediția a XXIII-a

Zilele Mitropolit Visarion Puiu”, ediția a XXIII-a

La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, tradițională activitate cultural-religioasă, în cadrul manifestării „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”, ediția a XXIII-a. O delegație de preoți, cercetători și profesori condusă de președintele Asociației „Mitropolit Visarion Puiu”, pr. dr. Florin Aurel Țuscanu, s-a întâlnit cu elevi interesați de viața și de activitatea vrednicului de pomenire ierarh ortodox născut la Pașcani, în urmă cu 140 de ani. Întâlnirea cu liceenii a avut următoarele momente:

– evocarea personalității complexe a mitropolitului Visarion Puiu;
– prezentare de carte: Visarion Puiu, Episcopul Hotinului, Glas în pustie – îmbunătățiri bisericești întârziate, Editura Cetatea Doamnei, Piatra Neamț, 2019; ediție îngrijită de pr. dr. Florin Aurel Țuscanu;
– rezultatele ultimelor cercetări făcute în Bibliotheca Apostolica Vaticana;
– note de călătorie pe urmele mitropolitului aflat în exil: Abbazia di Maguzzano – opera Don Calabria (Italia);
– teatru documentar: O zi din copilăria mitropolitului Visarion Puiu.
Activitatea a fost organizată de catedra de religie, coordonator: prof. Vasilica Dimitriu-Sîrghie și de catedra de limba română (pr. prof. dr. Leonardo Ioan Atudorei și prof. Mărioara Preutu). Elevii Estera Vodă, Aleksandru Curcudel și Ionuț Danțuș (clasa a XI-a A), Ștefan Robert Molocea și Costel Ionuț Arseni (clasa a VIII-a A) au emoționat prin interpretarea lor plină de sensibilitate.

Prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica-
Colegiul Național „M. Sadoveanu” –Pașcani

go top