Rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu, la trecerea dintre ani

Rugăciuni de mulțumire – Recunoștință și mulțumiri pentru împliniri și învățături.  Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos.

Rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu, la trecerea dintre ani

Noaptea dintre ani este momentul în care se face retrospectiva anului ce a trecut, spiritual și material, al rezoluțiilor pentru anul ce vine. Este perioada în care mulțumim pentru împlinirile și învățăturile primite în anul care trece. În aceste momente ne punem nădejdea că Anul Nou va fi mai bogat în realizări, împliniri și va fi încununat de bunătate, bucurie, mărinimie și generozitate.

În această noapte, a trecerii anilor, zeci de credincioși s-au adunat la biserica „Sfinții Voievozi” din Săvinești, cu bucurie și liniște sufletească, pentru a rosti rugăciuni de mulțumire, pentru anul ce se încheie și pentru a primi binecuvântare pentru anul care începe.

Preotul paroh Petru Munteanu a oficiat slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos. Apoi au urmat rugăciuni de mulțumire și rugăciuni speciale pentru intrarea în Noul An.

rugăciuni de mulțumire

La sfârșitul slujbei părintele i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți.  Le-a urat, totodată, „Ani mulţi, cu ajutor de la Dumnezeu!”, iar toți au cântat la „La Mulți Ani!”.

Într-un spațiu al credinței și bucuriei sufletești, toți cei prezenți și-au împărțit zâmbete curate și îmbrăţişări sincere. Ei au ciocnit, în mod simbolic, o cupă de șampanie.

Corina Băhneanu

Citiți și „Rugă pentru părinţi” la Sărbătoarea Sfântului Ştefan.

About Bahneanu Corina

Check Also

„Viața noastră se armonizează în trăirea duhovnicească adâncă și aleasă. Descoperim viața ca dar de la Dumnezeu”

„Lumina Botezului Domnului este lumina vieții noastre și lumina întregului univers. În Botezul Domnului Iisus …