În cadrul Taberei de creație „Aripi de înger”, de la Parohia „Sfinții Voievozi” – Săvinești au avut loc în fiecare zi cateheze susţinute de părintele Mihai Meraru de la Parohia Dragomireşti, Protopopiatul Piatra Neamţ. Ei au aflat mai multe lucruri despre cinstirea Sfintelor icoane şi despre cultul Maicii Domnului în Biserica noastră.
Activităţile recreative, jocurile şi atelierele din cadrul Taberei de creaţie de la Săvineşti au fost completate armonios cu orele de cateheză susţinute de părintele Mihai Meraru. Copiii au fost foarte curioși, au pus întrebări cu referire la modul în care trebuie să fie pictată o icoană, dar şi referitoare la credinţa ortodoxă. „Am ținut în cadrul programului taberei o oră de cateheză în care copiii prezenți la au fost împărţiţi pe grupe de vârstă, după care li s-a vorbit despre cinstirea sfintelor icoane. Unul din scopurile taberei este cel de a picta icoane creștin-ortodoxe. De asemenea, am vorbit despre cinstirea Maicii Domnului, despre cinstirea Sfintei Cruci și a tututor sfinților Bisericii Ortodoxe. Copiii au fost foarte receptivi la îndemnul nostru de a picta cât mai frumos chipul Maicii Domnului, al Domnului Iisus Hristos, al sfinților ortodocşi și al îngerilor”, a spus pr. Mihai Meraru.
Copiii, interesaţi de cultul Maicii Domnului
Copiii de la grupa „Piticot” au fost cei mai încântați să vorbească despre chipurile îngerilor. În primele zile ale taberei s-a vorbit despre cinstirea icoanelor și s-a arătat copiilor de ce Biserica Ortodoxă, are în cult cinstirea icoanelor. „Copiii au fost foarte curioși, au pus întrebări cu referire la modul în care trebuie să fie pictată o icoană. În celelalte zile am vorbit despre cinstirea Maicii Domnului, arătând copiilor că cele mai des întâlnite icoane sunt cele ale Născătoare de Dumnezeu cu Pruncul în brațe. Această icoană este cea mai des întâlnită în cadrul expoziției din cadrul taberei. Copiii au pus întrebări și despre cultul cinstirii Maicii Domnului, iar noi le-am arătat de ce noi, creștin-ortodocșii, avem un cult atât de frumos la adresa Maicii Domnului. În alte zile, am vorbit despre cinstirea Sfintei Cruci. Copiii chiar au desenat icoane cu cinstirea Sfintei Cruci. Am vorbit apoi despre cinstirea sfinților, iar copiii au dat exemple de sfinți care au fost pictați în cadrul taberei”, a amintit pr. Mihai Meraru, care a mai adăugat că programul a cuprins şi ore în care s-au învăţat rugăciuni şi s-au alcătuit poezii religioase. (Constantin Ciofu)