Usor de pregatit și sățioase, chifteluţele de post cu dovlecei sunt potrivite unui prânz ca la mama.
Mod de preparare
1. Pune bucheţelele de broccoli la fiert în apă cu sare și lasă-le 4-5 minute. Separat, fierbe cartofii în apă cu sare și un strop de ulei.
2. Călește în puţin ulei încins dovleceii, prazul și firul de ţelină tăiate mărunt, iar când s-au răcorit, zdrobește-le cu furculiţa și pune-le într-un castron.
3. Când a fiert și broccoli, lasă-l să se răcorească împreună cu cartofii. Pasează-le cât mai fin și adaugă-le peste celelalte legume din castron.
4. Amestecă ușor și condimentează cu sare, piper și oregano din belșug. Formează cu mâna chiftele potrivite ca mărime și tăvălește-le prin susan.
5. Așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă chifteluțele de post cu dovlecei la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc ușor.
Sursa: ecuisine.ro