La mulți ani, sărbătoriților lunii martie!

Lună de lună, Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul Milostiv” îi celebrează pe beneficiarii născuți în luna curentă.

Astăzi, 30 martie 2023, le-a venit rândul celor care au văzut lumina zile într-o zi a lunii martie.

Invitați, sub diferite pretexte, pentru a nu divulga surpriza, aniversații acestei luni sunt: Ciucălău Maricica, Vasilcă Maria, Pristavu Gheorghe, Măriuța Gheorghe, Manolachi Angela, Horciu Floarea, Cumpăt Maria, Blaga Profira, Minuț Ana, Șefler Didița, Moisi Rarița, Savin Ion, Savin Florica, Aanei Grigore și Chele Constantin. Chiar dacă nu au reușit toți să răspundă invitației noastre, le urăm tuturor, pe această cale, un călduros: „La mulți ani!”.

Este adevărat că bătrânii nu au prea multe posibilități sau șanse în viitor. Dar ei au ceva cu mult mai mult de atât. În loc de probabilități viitoare ei au realități în trecut – șansele pe care le-au fructificat, sensul pe care l-au îndeplinit, valorile pe care le-au realizat și nimic și nimeni nu le poate lua aceste realizări.

Se pare că înaintarea în vârstă sau trecerea pragului de pensionare poate genera sentimentul că nu am mai fi utili societăți, celorlalți din jurul nostru, dar totuși rămâne demnitatea.

Demnitatea umană nu se pierde odată cu vârsta, iar persoanele în vârstă trebuie să fie respectate și valorizate pentru contribuția lor adusă societății.

Întâlnirile de la fiecare sfârșit de lună, pentru a-i celebra pe cei născuți în luna respectivă, sunt o ocazie deosebită pentru toți cei implicați de a povesti, de a depăna amintiri, de a socializa. Într-o lume agitată, chiar și pentru cei aflați la vârsta senectuții, acest popas sufletesc a adus un moment de reflectare asupra valorii prieteniei și a conexiunilor interumane.

Ca o familie extinsă, „bunicii săvineșteni” au venit cu inimile deschise și cu dorința de a-și împărtăși experiențele de viață, încărcate cu bogăția și profunzimea lor. Într-o lume în care tineretul este adesea valorizat mai mult decât vârsta și experiența, această întrunire a reamintit tuturor celor prezenți de bogăția și importanța vieții în etapa în care se află.

Fiecare persoană a adus cu ea o poveste, o experiență sau o memorie prețioasă, creând o atmosferă plină de căldură și emoție. Reuniunea a fost animată de glume, povești și experiențe de viață, creând un cadru de acceptare reciprocă. În timp ce au povestit și s-au amuzat împreună, parcă au creat un cor de păsări cântătoare, aducând cu ei amintiri și experiențe nobile, totodată, au împărtășit cu ceilalți bogăția propriei lor vieți.

În final, „bunicii săvineșteni” s-au despărțit cu inimile pline de recunoștință și bucurie pentru acest moment de unicitate și frumusețe. S-au întors acasă cu o amintire care le va fi dragă pentru totdeauna, ca și cum ar fi fost un buchet de flori înflorite în inima lor.

Mă bucur că am reușit să ajung astăzi la Centru de zi. Momentele acestea, petrecute împreună, ne scot din rutina cotidiană, drept pentru care vă mulțumim! Reușiți să ne surprindeți de fiecare dată, chiar dacă acum ne-am obișnuit cu activitățile centrului.”, a menționat doamna Maria Teodorescu.

go top