Mistere din Bucegi

Munţii Bucegi ascund foarte multe legende, care au fost transmise de-a lungul timpului din generaţie în generaţie dar şi foarte multe mistere care îi lăsă cu gura căscată chiar şi pe specialişti. În ultimii ani au circulat fel de fel se zvonuri cu privire la Munţii Bucegi, unele atât de adevărate încât au ridicat semne de întrebare foarte mari.

Mistere-din-Bucegi-300x231Zone energetice foarte mari

În urma unor analize bine amănunţite, s-a descoperit că pe crestele Bucegilor se înregistrează un nivel foarte mare de radiaţii. Nu se ştie cu exactitate de unde provin aceste radiaţii sau ce le provoacă iar cercetările sporadice de până acum nu au reuşit să demonstreze nimic. Singura explicaţie viabilă care rămâne în picioare pentru a explica nivelul radiaţiilor foarte mari de pe crestele Bucegilor este faptul că aici a fost un mare sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului roman.

 Gheorghe Porancea, meteorologul de serviciu în ultimii 30 de ani de la staţia meteorologică Vârful Omu povesteşte cum în urmă cu mai mulţi ani a însoţit o echipă de specialişti care au făcut măsurători radestezice pe Vârful Bucura. S-a constatat un nivel foarte mare de radiaţii. Specialiştii nu au găsit niciodată cauza acestor radiaţii iar problema a rămas deschisă. Nici până în ziua de astăzi nu s-au putut oferi explicaţii clare.

babele-muntii-bucegi-romania-la-pasO altă legendă susţine că Munţii Carpaţi sunt străbătuţi de tuneluri subterane atât de lungi încât ating şi sute de kilometrii. Nimeni nu poate spune dacă au fost făcute de mâna omului sau de forţa naturii.

Asemenea caverne uriaşe ar exista şi în Bucegi. Iar acele câmpuri de forţă pot să marcheze chiar linia subterană a tunelurilor. Se vorbeşte şi despre faptul că pe Vârful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, aşa cum au mai fost şi pe alte creşte ale munţilor, în Retezat şi Ceahlău. Acesta este supranumit “triunghiul de aur” al Daciei datorită energiilor impresionat de mari care se regăsesc în cele trei puncte. Interesant este modul în care dacii uneau aceste trei puncte ale “triunghiului magic”?

Primele cercetări s-au efectuat abia în anul 1927 cu privire la Munţii Bucegi, mai precis în partea estică a masivului, pe Valea Ialomiţei, într-o zonă cunoscută sub numele de “şapte izvoare”. Aici s-a făcut o analiză a apei şi spre stupoarea cercetătorilor s-a constatat că apa din acest izvor are zero bacterii. Acest fapt este unic în lume.

Alte cercetări au fost realizate în anii 80. Specialiştii au constatat că izvorul se “alimentează” dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munţi! Cert e că debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secundă. Toate aceste informaţii au fost secretizate de autorităţile comuniste. Trebuie să menţionez că din această zonă, a “celor şapte izvoare” venea în fiecare zi măreţul Zamolxe pentru a bea apă. Oare care este cauza pentru care acest izvor este atât de pur? A fost intervenţia omului sau mama natură i-a premiat pe daci cu puritatea absolută?

Cutremure şi bubuituri

În anul 1993, în luna august, mai multe cutremure s-au produs în Munţii Bucegi. Interesant este faptul că de atunci şi până în prezent nu s-au mai înregistrat cutremure în acea zonă. Luna august a fost denumită şi luna mişcătoare pentru că în fiecare zi mai multe cutremure cu intensităţi diferite dar până la 5 grade  pe scara Richter mişcau crestele munţilor. Nimeni nu a înţeles ce s-a petrecut atunci şi de ce sute de cutremure se produceau.

muntii-bucegi-38-hd”Chiar cu puţin înainte de producerea unui cutremur, o bubuitură puternică venită din adâncurile pământului se producea. Era atât de puternică încât aveai impresia că se surpă pământul.” susţine Traian Trufin, un specialist care studiază mai bine de 30 de ani tot ce ţine de Munţii Bucegi.

Oare în luna august 1993 s-au surpat acele culoare subterane despre care legenda ne povesteşte? Din ce cauză sute de cutremure au mişcat crestele Munţilor Bucegi doar într-o singură lună? Există o legătură între misterioşii Munţii Bucegi şi extratereştrii? Sunt doar câteva întrebări ale căror răspunsuri speram să le aflăm într-un viitor cât mai apropiat.

Până atunci nu trebuie să uitam ca Munţii Bucegi sunt parte din tot ceea ce înseamnă cultura poporului român!

Sursa: jurnalspiritual.eu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top