Moș Crăciun a poposit în pridvorul Centrului de zi pentru persoane vârstnice Samariteanul Milostiv

Sărbătoarea Nașterii Domnului înseamnă timpul de a oferi bucurie și speranță multora, care au pierdut-o deja. Este timpul să stăm mai mult cu familia și prietenii, să ascultăm și să cântăm colinde, să împodobim casele cu lumini și sufletele cu bucurie și dărnicie.

Crăciunul vine însoțit de un întreg alai de trăiri și tradiții, când cete de colindători ne fac cunoscută vestea minunată a Nașterii lui Iisus.

Petrecerea sărbătorilor de iarnă, păstrată ca o tradiţie de-a lungul existenţei noastre, aduce dragoste, simplitate și compasiune.

Spiritul de sărbătoare ne face să ne simţim mai aproape de ceilalţi, recâştigând acel spirit de copil pe care îl punem deoparte în restul anului.

Așa s-au simțit și beneficiarii Centrului de zi pentru persoane vârstnice Samariteanul Milostiv, astăzi, 20 decembrie 2022, pentru că mai multe surprize au fost pregătite pentru ei.

Prin grija părintelui paroh Petru Munteanu, au fost pregătite cadouri, pentru 30 de persoane care au răspuns pozitiv invitației de a împodobi bradul de la centru și de a cânta colinde.

Moș Crăciun a venit pentru fiecare, valoarea produselor fiind de 500 lei, dar distracția a fost încununată de „Secret Santa”, dorind să participe și la acest joc, făcându-și mici cadouri, pentru a-l marca simbolic pe Moș Crăciun.

„Când ne gândim la Sărbătoarea Nașterii Domnului, avem în vedere și dorința de reuniune cu cei dragi. Însă, nu toți mai au această șansă din varii motive. Din acest motiv, noi am avut inițiativa de a organiza acest moment cu multă încărcătură emoțională, si anume împodobitul bradului.  Cea mai mare parte dintre beneficiarii centrului s-au adunat astăzi pentru a ne bucura împreună de această activitate. Astfel, astăzi s-au auzit multe colinde, râsete și s-a creat o atmosferă demnă sărbătorilor de iarnă. Acest moment a reușit să scoată la lumină și latura lor ludică, în cele din urmă împodobindu-se cu ornamente unii pe alții, si nu doar bradul. Aceasta este atmosfera care vrem să definească existența acestui centru. Și momente ca cel de azi dorim să mai existe.”, a evidențiat doamna Larisa Ciobanu, asistentul socialal Parohiei „Sf. Voievozi”.

Râsete, colinde, zâmbete, iar colinde…așa am putea descrie atmosfera creată în după-amiaza zilei de 20 decembrie la Centru de zi.

Mă simt extraordinar. Nu am crezut că la vârsta mea mai pot trăi asemenea clipe, ne-ați pregătit o asemenea surpriză, suntem într-un colectiv deosebit, aveți atâta grijă de noi, râdem, glumim, mă simt minunat. Noi nu am mai avut asemenea activități în Săvinești. Mulțumim!”, a exclamat doamna Angela Maxim.

Și astăzi, ca și la celelalte întâlniri, m-am bucurat foarte mult că sunt înscrisă la acest centru de zi. Am făcut repetiții pentru colinde, pentru că vom merge să colindăm zilele acestea, nu spun unde să nu stricăm surpriza, am împodobit pomul de iarnă, am primit cadouri, suntem ca într-o familie.”, a mărturisit doamna Axinia Mereuță.

Avem un cor deosebit, am făcut repeții astăzi pentru că vom merge cu colinda, dar împodobitul bradului îmi amintește de vremurile de altă dată. Am văzut că domnii s-au ocupat de montarea instalației, iar noi am pus globurile și beteala. Iar ideea asta a voastră, cu„ Moș Crăciun secret” a fost super, învățăm și ne adaptăm vremurilor, e amuzant, dar ținem pasul”, a menționat doamna Dorina Negoi.

Toate aceste zile de sărbătoare reprezintă căldura ce îmbracă inimile oamenilor, generozitatea de a împărţi pacea cu ceilalţi şi pe deasupra, speranţa de a merge mai departe cu toate problemele noastre. Este o oportunitate de a reflecta la ceea ce ar trebui să schimbăm, să modelăm, pentru a obţine liniştea de care inimile noastre au nevoie pentru a fi în armonie cu ceilalţi.

Porțile Centrului de zi pentru persoane vârstnice Samariteanul Milostiv, furnizorul de servicii sociale fiind Parohia „Sf. Voievozi”, sunt deschise pentru toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani și domiciliul în Săvinești.

De sfintele Sărbători să fim mai buni și să privim înainte cu încredere, știind că dacă avem credință, drumul din fața noastră va fi presărat cu împliniri.

            Sărbători fericite!

Brîndușa Dediu

go top