Ingrediente foi:
– 500 g făină;
– 400 g iaurt;
– praf de copt;
– un pachet margarină.
Ingrediente umplutură:
– 500 g carne tocată;
– 4-5 cepe mari;
– O legătură de verdeaţă;
– 6 ouă;
– 200 g brânză;
– sare;
– piper;
– boia dulce.
Mod preparare foi: Se răzuieste margarina rece abia scoasă de la congelator, se amestecă cu făina fără să se frământe si i se dă formă de minge. Se amestecă apoi cu iaurtul, tot fără să se frământe ci cât să se adune ca o cocă, si apoi se dă la rece.
Mod preparare umplutură: Se pun la fiert 3 ouă, se curăţă si se taie cubuleţe. Se amestecă carnea CU brânza fărâmiţată, ouăle fierte, verdeaţa tocată, sare, piper si boia dulce după gust. La sfârşit se adaugă ouăle crude si se omogenizează compoziţia. Din cocă se întind două foi ( se întind mai greu si se rup mereu), se asează una dintre ele în tava unsă CU margarină, se pune toată umplutura, se adaugă a doua foaie si se unge plăcinta cu 1-2 ouă bătute, după care se coace la foc potrivit.
Poftă bună!
Tincuta Vasîlca