„Popasul Iubirii Milostive”


Din 1989 şi până în prezent parohia ”Sf. Voievozi” a desfăşurat activităţi catehetice, social – educative şi filantropice.

Parohia ”Sf. Voievozi” din Săvineşti este printre primele parohii înfiinţate după Revoluţia din 1989, preotul de atunci, Filip Gheorghe împreună cu credincioşii a efectuat demersurile înfiinţării parohiei cu un număr de 470 familii.

În anul 2005 parohia a obţinut Centrul Social Polivalent intitulat sugestiv ”Popasul Iubirii Milostive”, centru ce deserveşte (în parteneriat cu Primăria Săvineşti şi Şcoala din Săvineşti) un număr de 84 de copii proveniţi din familii defavorizate, cu o hrană zilnică la prânz.

În anul 2013 se înfiinţează, cu binecuvântarea Î.P.S. Teofan Mitropolitul Moldovei şi BucovineiBiroul de Asistenţă  Socială al parohiei, având trei angajaţi. Parohia a obţinut deasemenea acreditare pe servicii sociale, pe perioadă nedeterminată.

Anul acesta biroul de asistenţă socială al parohiei noastre primeşte ca sediu de activităţi sociale fosta şcoală veche a comunei Săvineşti.

Lucrările de amenajare a birourilor şi a spaţiilor ce vor deservi copii (respectiv înfiinţarea unei grădiniţe) şi vârstnicii (respectiv înfiinţarea unui centru pentru persoane vârstnice) sunt în curs. Vezi galerie foto

Pentru realizarea acestor obiective parohia a iniţiat o campanie intitulată Să dăm viaţă şcolii vechi”campanie în cadrul căreia se desfăşoară acţiunea de strângere de fonduri intitulată „Ai bilet?”.

 Citeşte mai mult

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top