Prietenia îi unește pe toți în tabăra de creație ”Aripi de Înger”

Pe 7 iulie 2014, copii din Piatra Neamț, Săvinești, Piatra Șoimului, dar și Dublin – Irlanda, Orvieto – Italia, Reading – Pennsylvania (SUA),  s-au întâlnit la Școala Veche din Săvinești – Neamț, pentru a da startul taberei de creație ”Aripi de Înger”, organizată de către Fundația ”Solidaritate și  Speranță ”– filiala Săvinești în parteneriat cu Parohia ”Sfinții Voievozi” Săvinești.

prietenieScopul taberei inițiată de pr. Petru Munteanu, este de a-i uni sub semnul credinței și al prieteniei pe copiii interesați de petrecerea timpului liber în mod plăcut, util și relaxant, indiferent de vârstă, în timpul vacanței de vară.

Activitățile propuse sunt flexibile și se desfășoară în intervalul 7 iulie – 2 august pe module de câte 6 zile, de luni până sâmbătă. Organizatorii au în vedere valorificarea potențialului creativ și sportiv al copiilor, formarea, consolidarea unor deprinderi corecte privind credința și conduita într-un colectiv sau comunitate, dar și apropierea de biserică. Prin interacțiunea socială, orice copil învață codurile morale pe care le respectă ceilalți.

De asemenea, el are ocazia să vadă cum este perceput comportamentul lui de către ceilalți. Când Codul Moral al prietenilor este în conformitate cu cel din familie, de la școală, din vecinătate și de la biserică, se pune o bază solidă pentru o adaptare personală și socială în viitor.

Activitățile sunt organizate pe ateliere de lucru: creație, pictură, mișcare, abilități practice și activități  interactive. Copiii au ocazia să facă drumeții în lunca Bistriței, să comunice în limbi străine (îndeosebi engleză), să practice anumite jocuri sportive și în funcție de aptitudinile fiecăruia să pregătească propriile programe pentru festivitatea de închidere a taberei.

În tabără vor avea de asemenea ocazia de a cunoaște oameni, fapte, obiceiuri și tradiții din zona Săvineștiului. Muzeul Etno pregătit de doamna Maria Voicu (Macovei) i-a încântat pe copii, care și-au dat seama că bunicii și străbunicii lor duceau un trai mai frumos și mai sănătos.

Prietenia îi unește pe toți în tabăra „Aripi de Înger”.

Coordonator tabără, Ana Tofan

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top