Este un fel de mâncare cu specific mediteraneean, foarte gustos și merită încercat, mai ales în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, când
ingredientele necesare se găsesc proaspete în grădină.
Ingrediente:500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras,3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg roșii opărite și curățate de pieliță, 3 căței de usturoi, sare, piper, o foaie de dafin, verdeață.
Mod de preparare:Se taie vinetele și dovleceii cuburi, iar ardeii – fâșii. Se călesc toate – pe rând – într-o tigaie, după care se pun într-o cratiță și se amestecă.
Sosul: Se rumenește ceapa, se adaugă roșiile tăiate, usturoiul, foaia de dafin, sarea și piperul. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se adaugă vinetele, dovleceii și ardeii, se presară deasupra verdeața.
Poftă bună!
V-a sfătuit Brîndușa Albert