Ratatouille

Este un fel de mâncare cu specific mediteraneean, foarte gustos și merită încercat, mai ales în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, când
ingredientele necesare se găsesc proaspete în grădină.ratatouille
Ingrediente:500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras,3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg roșii opărite și curățate de pieliță, 3 căței de usturoi, sare, piper, o foaie de dafin, verdeață.
Mod de preparare:Se taie vinetele și dovleceii cuburi, iar ardeii – fâșii. Se călesc toate – pe rând – într-o tigaie, după care se pun într-o cratiță și se amestecă.
Sosul: Se rumenește ceapa, se adaugă roșiile tăiate, usturoiul, foaia de dafin, sarea și piperul. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se adaugă vinetele, dovleceii și ardeii, se presară deasupra verdeața.
Poftă bună!
V-a sfătuit Brîndușa Albert

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top