Chiar dacă oficial a venit toamna, fiind prima lună după vara caniculară, mercurul din termometre se menține ridicat o bună parte din zi și picioarele noastre se pot umfla din cauza vaselor de sânge care se dilată, îngreunând astfel circulația sângelui. Nu putem purta orice fel de încălțăminte, ne dor gambele, obosim repede, avem senzația de picioare grele și ne dor la mers.
Din cele mai vechi timpuri, bunicii și străbunicii noștri au apelat la diverse leacuri naturale pentru a îndepărta orice discomfort sau afecțiune a organismului.
Iată câteva remedii împotriva senzației de picioare grele:
Sarea grunjoasă: o baie la lighean în care adăugăm 150 grame de sare grunjoasă timp de 15 min., după care le înfășurăm într-un prosop și le ridicăm deasupra nivelului capului.
Pătrunjelul: se consumă zilnic în dietă sub orice formă pentru că acționează ca un bun diuretic, conținând minerale și vitamin necesare pentru nutriție.
Păpădia: se consumă sub formă de ceai și tinctură pentru că ajută la eliminarea apei din țesuturi și ne scapă de kilogramele în plus.
Menta: înmuiem picioarele într – un lighean cu apă călduță în care am turnat puțin ulei de mentă, nu mai mult de 10 minute, apoi timp de 30 de secunde le înmuiem într-un lighean cu apă rece. La final, facem o baie fierbinte și vom fi complet revigorați.
Măceșele: sunt cunoscute în lupta cu bolile de inimă, reumatismul, cistitele, alergiile, au un conținut bogat de vitamin C, fiind apreciate și ca diuretice excelente. Putem consuma două căni de ceai din fructe de măceș pe zi, timp de o lună.
În plus mai ajută ceaiurile de pătrunjel, ghimbir, păpădie, semințe de țelină și ceaiul verde. Se consumă sub formă de infuzie, după preferință câte două-trei cești pe zi.
Sănătate maximă!
Iulia Romedea