Să dăm viață Școlii Vechi!

Câți dintre locuitorii acestei comune nu-și amintesc cu nostalgie de anii copilăriei petrecuți la Școala nr. 16, numită și Școala Veche?

Ani la rând au privit-o apoi cum se golește de copii și se degradează, oferind o priveliște tristă atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori.

scoala 1Acum s-au construit alte spații, destinate educației copiilor, dar trebuie ca această clădire, cu arhitectură deosebită, de care sunt legate atâtea amintiri să dispară sau să rămână doar ziduri deteriorate, lipsite de utilitatea și strălucirea de odinioară?

“Samariteanul Milostiv”

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, biroul de asistență socială al parohiei noastre, denumit ”Samariteanul Milostiv” a primit Școala pentru a servi ca sediu de activități sociale pentru comunitate.

scoala 2Cu sprijinul multor oameni de bine din comună și din alte localități am început lucrările de amenajare a birourilor și a spațiilor ce vor deservi copiii (respectiv înființarea unei grădinițe) și vârstnicii (respectiv înființarea unui centru pentru persoane vârstnice) din comună.

Clădirea  a  fost  igienizată,  văruită, amenajată pentru a putea începe activitățile administrative, iar anul acesta, cea de-a VIII ediție a Taberei Aripi de îngeri, la care au participat 260 de copii a avut loc în sălile de clasă ale Școlii!

Însă mai sunt multe de făcut pentru ca Școala să poată găzdui copiii și vârstnicii pe termen lung: acoperișul trebuie înlocuit, tâmplăria este degradată foarte tare pe alocuri, parchetul trebuie înlocuit,  avem nevoie de mobilier specific, etc.

scoala 3Alătură-te și tu eforturilor noastre, ajută cea mai veche școală din sat, școala ta, să supraviețuiască timpurilor și să își regăsească utilitatea!

Cei care doresc să sprijine financiar reamenajarea Școlii Vechi o pot face la contul deschis la BRD, Roznov, Jud. Neamţ:

SWIFT CODE: BRDE RO BU

IBAN ROL: RO 96 BRDE 280S V257 2107 2800,

sau chiar la sediul din Școala Veche, Săvinești.

Pentru a fi în permanență informat de stadiul lucrărilor și de activitățile noastre în cadrul Școlii Vechi, urmărește-ne pe www.samariteanulmilostiv.ro și www.jurnalspiritual.eu.

Redacția ”Hai cu Noi”

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top