„Veștile bune se aud repede în comunitatea săvineșteană”

Sănătatea pentru toți este esențială pentru a face față provocărilor de astăzi și a garanta siguranța de mâine.

Sănătatea este o comoară inestimabilă, pe care mulți dintre noi o prețuim doar atunci când e pusă în pericol de mediul stresant în care trăim și de obiceiurile nesănătoase căpătate de-a lungul anilor.

Și pentru beneficiarii Centrului de zi pentru persoane vârstnice Samariteanul Milostiv din Săvinești sănătatea este o prioritate, astfel, prin activitățile centrului dorim să acordăm atenție testării sănătății.

De aceea, o nouă testare auditivă gratuită a avut loc, la data de 15 decembrie 2022, consultații oferite de doamna Alexandra Parfeni – Tehnician acustician audioprotezist.

Veștile bune se aud repede în comunitatea săvineșteană și suntem extrem de încântați că putem contribui în mod concret la asta. Ne bucurăm de faptul că oamenii răspund cu dragoste și deschidere mesajului nostru, întrucât este un proiect dăruit din toată inima. Aici, la Săvinești, am întâlnit un lucru interesant: oamenii sunt parte a unei comunități în adevăratul sens al cuvântului și asta îi face să se preocupe mai mult de sănătatea lor, tocmai pentru a fi membri veritabili ai colectivității. Acest lucru corespunde misiunii și viziunii noastre, ne ajută să ne îndeplinim obiectivele comunitare și ne confirmă încă o dată că o abordare ce are omul în centru este corectă, necesară și eficientă.”, a menționat doamna Alexandra Parfeni.

Scopul Centrului de zi este de a contribui la prevenirea autoexcluderii vârstnicilor, după ieșirea la pensie, din viața socială a comunității și la resocializarea acestora prin actul cultural, cel distractiv-recreativ, prin consiliere psiho-socială și prin activități socio-medicale.

Ne simțim foarte bine, aici, la centru, suntem primiți, cum s-ar spune „ca acasă”, dar pentru mulți „acasă” înseamnă singurătate, dar aici nu. Ne bucurăm că în comuna noastră există acest spațiu și pentru cei în vârstă. Am beneficiat de consultații medicale gratuite, de servicii de frizerie, iar acum urmez un program la kinetoterapie, minunat să le găsești pe toate la un loc”, a evidențiat domnul Zbranca Neculai.  

go top