Beneficiile sucului de orz verde

Se prepară astfel: Se pune sămânţă de orz la înmuiat o zi, după care se seamănă. Când firul ajunge la 20-22 cm se recoltează și apoi se mărunţeşte prin maşina de tocat carne, iar apoi se usucă în centrifugă. În urma acestei operaţiuni rezultă un suc verde închis, cu gust uşor amărui, care se păstrează în sticle bine închise, la frigider.

orzPentru consum, se iau 50 ml de suc concentrat, se diluează în 50-100 ml de apă la temperatura camerei şi se bea cu înghiţituri rare cu o jumătate de oră înainte de masa de prânz.

Proprietăţi terapeutice: Sucul de orz verde conţine vitaminele din grupul B [B1, B2, B6, B12], acid nicotinic, vitamina E, vitamina C şi o mare cantitate de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germaniu, zinc, cupru, litiu, bioflavonoide, polizaharide şi polipeptide. Compoziţia biochimică a orzului verde, conferă plantei un efect curativ deosebit, încetinind totodată procesul de îmbătrânire al celulelor. Bogăţia în proteine, vitamine, minerale şi enzime face ca orzul verde să fie eficient în buna funcţionare a organismului.

Comparativ cu alte plante orzul verde conţine:

 – de peste 250 ori mai multă vitamina A decât în lăptucă[salată];

 – de peste  25 ori mai mult potasiu decât în banane;

 – de peste  11 ori mai mult calciu decât în lapte;

 – de peste  11 ori mai mult fier decât în ţelină;

– de peste   7 ori mai multă vitamina C decât în portocale;

 – de peste  10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac;

Consumând zilnic orzul verde sub formă de suc, pacienţii constată în scurt timp un efect remarcabil în ce priveşte energia şi vitalitatea lor.

Redăm mai jos efectele consumului de suc de orz verde aşa cum sunt prezentate de dr. Yoshihide Hagiwara:

 – mai puţin somn necesar;

– mai multă energie în eforturile fizice, intelectuale, memorie îmbunătăţită, claritate a gândirii;

 – reglarea tensiunii arteriale;

 – renunţarea la pilule calmante pentru dureri;

 – eliminarea surplusului de greutate, în obezitate;

 – efect antiinflamator;

 – revitalizează pielea, vindecând uscăciunea acesteia, care însoţeşte îmbătrânirea;

 – ajută în gastrite, ulcere, pancreatite și colite;

– favorizează drenarea şi regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar ajutând la combaterea virusului hepatic;

 – în cancer încetineşte procesul de formare sau creştere al tumorilor;

– substanţele active favorizează circulaţia sanguină şi ajuta la elasticizarea şi tonifierea vaselor sanguine;

– tenul se curăţă şi devine luminos în special prin stimularea activităţii hormonale;

– unghiile şi părul se regenerează prin aportul de vitamine şi minerale.

În timpul curei cu orz este bine să consumaţi mai puţină sare, pâine, carne, mai puţine ouă (maxim 2-3 pe săptămână), prăjeli şi dulciuri.

Petronela  Baghiu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top