Copiii din Piatra Neamţ, Roznov, Săvineşti, din mai multe zone ale ţării şi din străinătate au participat timp de zece zile la Tabăra de creaţie „Aripi de înger” organizată în Parohia „Sfinţii Voievozi” – Săvineşti. În fiecare zi au fost organizate activităţi recreative, întâlniri catehetice şi educative.
Cea de-a IX-a ediţie a Taberei de creaţie „Aripi de înger” organizată în Parohia „Sfinţii Voievozi” – Săvineşti din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ a adunat în acest an 160 de copii atât din judeţul Neamţ şi din diferite zone ale ţării, cât şi din străinătate. Cele zece zile de activităţi au debutat duminică, 17 august 2014, la Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești. Despre obiectivele principale ale taberei ne-a vorbit părintele paroh Petru Munteanu: „Tabăra şi-a propus mai multe obiective. Ca prim obiectiv, ne-am propus ca tinerii participanți să descopere frumusețea prieteniei, dezvoltând activități creative cu alți copii. Al doilea obiectiv al taberei de creație a fost cel artistic. Noi considerăm că arta este un limbaj, iar acest limbaj se învață. La tabără am avut profesori învățători, cadre didactice, care şi-au dorit să împărtășească o serie de cunoștințe de literatură, de pictură și de artă tinerilor participanți. Al treilea obiectiv al taberei de creație a fost cel catehetic”.
Activităţi în aer liber
În prima zi a Taberei de creaţie „Aripi de înger” de la Săvineşti copiii au derulat activităţi în aer liber. Ei au fost împărţiţi pe trei grupe, beneficiind de transport şi masă gratuită. „Astăzi (n.r. luni 18 august) am avut o întâlnire cu toți participanții la tabără. I-am primit pe copiii din Republica Moldova, iar apoi ne-am desfășurat activitatea în aer liber. Am fost la izvor, aproape de Lunca Bistriței, unde copiii au învățat imnul taberei «Aripi de înger» și «Imnul prieteniei», după care au desfășurat activități sportive, iar o parte dintre ei au încercat să deseneze un colț de natură.
Activitatea a continuat apoi la cantina socială cu masa de prânz.
I-am împărțit pe cele trei serii: «Piticot», «Junior», «Senior», fiecare având un coordonator de grupă și voluntari, care s-au oferit să ne ajute. După ora 14:00, ne-am desfășurat activitatea în parcul comunal, unde am organizat jocuri relaxante, jocuri de atenție şi întreceri sportive. Marţi (n.r. 19 august) am continuat cu pictura. În cadrul taberei, am dispus de asistență medicală, copiilor fiindu-le asigurată apa necesară și gustările, pe lângă masa de la prânz”, a spus înv. Ana Tofan, directorul taberei.
„Această tabără m-a ajutat să înțeleg ce importanță are prietenia”
Copiii participanţi la tabăra de creaţie de la Săvineşti s-au bucurat de activităţile organizate, o parte dintre ei fiind prezenţi şi la ediţiile din anii precedenţi. Ciprian Coldovan, voluntar în cadrul taberei de creaţie, a cules câteva impresii de la copiii şi tinerii implicaţi în activităţi. Petre Enzo, 9 ani, din Almaș: „Mă bucur nespus de existența taberei de creație de la Săvineşti. Am fost plăcut impresionat de activitățile care s-au desfășurat şi sunt dornic de noi provocări, jocuri și concursuri, alături de prietenii pe care tocmai i-am cunoscut. Această tabără m-a ajutat să înțeleg ce importanță are prietenia în viața de zi cu zi”. Melania Gervescu, 8 ani, din Roznov, consideră că are un talent aparte la pictură: „Tabăra de creație «Aripi de înger» este locul meu preferat pentru activități. Cred că se pot lega prietenii îndelungate și să ne descoperim talente. Jocurile care s-au desfășurat m-au făcut să mă simt puternică și capabilă de a trece peste anumite etape din copilărie”. Cătălin Blaga, 15 ani, din Ruseni: „Faptul că anul trecut am participat la tabără m-a făcut să revin cu mare drag, cu gândul că-mi voi reîntâlni prietenii. Activitățile pe care le-am desfășurat împreună cu ceilalți participanți la tabără, precum pictatul, cântatul, jocurile sportive și de societate, mi-au îmbogățit cunoștințele și mi-au ocupat timpul liber din vacanță într-un mod plăcut și productiv. Prezenţa mea la această tabără a devenit o obișnuință”. (Constantin Ciofu)